Skip to Content
Zot veel zomer op Radio 2

Zot veel zomer op Radio 2

Radio 2 neemt je mee naar zee

Van maandag 2 juli tot eind augustus trekt Kim Debrie met Plage Préférée naar Zee. Van Knokke tot De Panne: de hele zomer lang maakt Radio 2 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur zomerse vakantieradio.

In Plage Préférée ontvangt Kim bekend en minder bekend Vlaanderen. Luisteraars mogen zich verwachten aan sterke verhalen en inspirerende reportages langs de Belgische kustlijn.

Ontdek wanneer Kim haar tenten waar opslaat én wie ze al zeker gaat ontvangen in de zomerkalender van Plage Préférée.

De zomer van Radio 2: Nieuwigheden

Radio 2 duikt de zomer in met elke nieuwigheden. Zo maken Guy De Pré en Günther Neefs in Roots 66 van 30 juli tot en met 22 augustus een muzikale roadtrip langs de legendarische Route 66. Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther en Guy. Deze zomer trekken ze samen de meest mythische van alle wegen op: de US Route 66, op zoek naar de roots van onze muziek. Van de jazz en soul in Chicago, over de blues in Saint-Louis en de country in Texas tot de Rat Pack in Las Vegas en de filmmuziek in Hollywood. Samen trekken ze van Chicago naar LA, een afstand van meer dan 4000 km. Hun verhalen zijn te volgen in Spits met Niels (op maandag, woensdag en vrijdag) en op de Facebook-pagina van Radio 2.

Deze zomer geen Top- of Popcollectie, wel het programma Zot Veel Zomerhits

De Zoete Inval met Luc Appermont is er weer elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. In september nemen De Rechtvaardige Rechters weer over.

Elke zondag kan je om 09.00 uur genieten van een compilatie van de verhalen In zee met... ter vervanging van De Rotonde.

De Inspecteur ontfermt zich elke weekdag in Start je dag over zomerse kwesties:

 • Maandag: zomerse smaaktesten
 • Dinsdag: nieuwe apps
 • Woensdag: unieke uitstappen met kinderen in Vlaanderen
 • Donderdag: nieuwe zomerse producten
 • Vrijdag: tips voor in je rugzak

Vaste waarden keren terug en krijgen zomers accent

Benjamien Schollaert gaat elke zaterdag terug op Tracktocht. Onder zijn gasten rekenen we onder meer Lieven van Gils, Pascale Platel, Dana Winner, Arnout Hauben, Maaike Cafmeyer, Coco Jr., Lucas Van Den Eynde en Rob Vanoudenhoven.

Niels Vandeloo is de hele zomer gastheer van Spits. Gedreven door de actualiteit zal hij niet de hele zomer presenteren vanuit de studio. In tegendeel, met zijn auto met uitzendapparatuur trekt hij naar de plaats waar het gebeurt.

Op een weekdag klinkt op Radio 2 's avonds verfrissende muziek voor zwoele zomeravonden met Zomertijd en After Sun. In Klassiekers op de Werkvloer kiezen Vlaamse bedrijven opnieuw een uur lang zelf hun zomerse platen.

Regionaal

West-Vlaanderen

De West-Vlaamse redactie zendt elke dag uit vanop dezelfde locatie als Plage Préférée.

Oost-Vlaanderen

De Oost-Vlaamse redactie gaat voor toevallige ontmoetingen in de carwash, ze helpen de koffers te pakken van mensen met een speciaal verhaal, ze testen niet evidente plekjes uit als waren ze toerist in eigen streek en uiteraard zetten ze weer zwaar in op de Gentse Feesten.

Vlaams-Brabant

De redactie van Vlaams Brabant gaat op rondreis in eigen provincie. Want de zomer is nergens zo schoon als in Vlaams-Brabant (en Brussel). Ze vertellen elke middag over welke grote en kleine verhalen hun pad kruisen.

Antwerpen

Els Broekmans duikt ’s ochtends in het Antwerpse archief. Ze brengt elke dag 'een vervolg' van iets dat gebeurde in de loop van het jaar. De redactie gaat op zoek naar Antwerpenaren in de wereld met een interessant verhaal.

Limburg

Maarten Cox presenteert een hele zomer de ochtend. Af en toe ontwaakt hij op een speciale plaats of gaat hij vakantiejobs uittesten. Daan, Sander en Katrien trekken de hele provincie rond en stoppen elke dag ergens anders.

Save the date

 • Woensdag 11 juli: Tussen 12.00 en 19.00 uur presenteren Lars De Groote en Christel Van Dyck de Vlaamse top 100. Elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging Barbara Dex op zoek naar een vrolijk nummer. Het resultaat is 'Hier voel ik me thuis', een aanstekelijk nummer dat zorgt voor een instant zomergevoel.
   
 • Vrijdag 13 juli: Op vrijdag 13 juli is er vanop de pier in Blankenberge de Startshow Zomerhit 2018 (van 13.00 tot 16.00 uur) met live optredens, de start van de stemming en de aankondiging van de wedstrijd voor het bijwonen van Zomerhit als VIP-gast. Welke 10 hits zijn genomineerd? Vanessa Vanhove en Showbizz Bart leiden de presentatie in goede banen.
   
 • Zondag 12 augustus: Op zondag 12 augustus is Blankenberge opnieuw gaststad voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Muziekminnend Vlaanderen wordt dan verwacht op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren voor de bekroning van het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden. Op Eén presenteert Bart Peeters de liveshow vanaf 20.30 uur. Op Radio 2 kan je het reilen en zeilen achter de schermen al volgen vanaf 12.00 uur ’s middags. Wie sleept dit jaar de award van Radio 2 Zomerhit in de wacht?
   
 • 29 tot en met 31 augustus: De laatste drie dagen van de zomervakantie sluit Radio 2 af met De Zomertop 5003 dagen, 500 zomerhits, dat is nog zot veel meer zomer met de allergrootste zomerklassiekers op een rijtje.
Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos