Wissel van de wacht bij Radio2 in Limburg en Vlaams-Brabant

Bjorn Verhoeven nieuwe stem bij Radio2 in Limburg

Donderdag 25 januari 2024 - Radio2 heeft een hart voor de regio's en een belangrijke pijler zijn de regionale programma's tijdens de middag. Daar kan je de komende weken nieuwe stemmen opmerken. Jana Smeets maakt de overstap van Limburg naar Radio2 in Vlaams-Brabant. Zij neemt het middagprogramma over van Jeroen Guns die aan de slag gaat als eindredacteur regionieuws bij VRT NWS. Jana haar plekje in Limburg wordt opgevuld door geboren en getogen Limburger Bjorn Verhoeven.

"De middagprogramma's van Radio2 vanuit de regio's maken deel uit van het DNA van Radio2. We zijn blij dat we met Jana een straffe vertrouwde stem horen in Vlaams-Brabant en met Bjorn halen we bakken ervaring binnen in Limburg. Jeroen Guns is de juiste man voor VRT NWS om het regionieuws verder te stroomlijnen." Rino Ver Eecke nethoofd Radio2

Bjorn Verhoeven is een Limburger in hart en nieren met een rijkgevulde radiocarrière. Hij was in het verleden te horen op heel wat radiozenders. Je kan Bjorn overal in Vlaanderen tegenkomen als DJ. Bjorn houdt van humor, genieten en gek doen. Hij is een Limburgse spring-in-‘t-veld die zijn luisteraars wil entertainen. 

"Met een grote glimlach en een hart vol enthousiasme heet ik jullie voortaan welkom elke middag in de warmste provincie van het land! Ik kan niet wachten om samen magische radiomomenten te beleven want het is echt… bij Radio2 telt elke dag voor 2." Bjorn Verhoeven

Jana Smeets is geboren in Lanaken en was sinds 2022 te horen op Radio2 in Limburg. Eerst als presentatrice van Radio2 Start je dag en nadien tijdens Radio2 Middag in Limburg. Jana was voordien aan de slag op de redactie bij Radio2 in Vlaams-Brabant. Ze woont intussen al enkele jaren in Kessel-lo en zal vanaf 5 februari te horen zijn vanuit Leuven.

"Jarenlang heb ik samen met Jeroen Guns het ochtendprogramma gemaakt op Radio2 in Vlaams-Brabant. Na een korte tussenstop bij Radio2 Nationaal en nadien bij Radio2 in Limburg ben ik heel blij om weer terug te keren naar de redactie in Leuven, waar ik trouwens ook woon. Als Limburgse draag ik de Limburgers een warm hart toe, maar de eerste uitzending in Vlaams-Brabant zal toch ook een beetje 'thuiskomen' zijn." Jana Smeets

Jeroen Guns maakt vanaf 5 februari de overstap naar VRT NWS. Hij was sinds 2009 een vaste waarde bij Radio2 in Vlaams-Brabant. Zijn liefde voor Vlaams-Brabant én Brussel komt goed van pas in zijn nieuwe job bij VRT NWS.

“Ik voelde de goesting om voor VRT NWS te gaan werken al een tijdje groter en groter worden. 2024 wordt een uitzonderlijk nieuws- en sportjaar en ik kan niet wachten om dat allemaal vanop de eerste rij mee te maken. Tegelijk kan mijn dankbaarheid voor mijn avontuur bij Radio 2 niet groter zijn. Ik had het voorrecht om met fantastische en gedreven mensen samen te werken, stuk voor stuk radiomakers pur sang, en voelde het vertrouwen dat mij toeliet om te blijven groeien als presentator. Twaalf jaar nadat ik mijn eerste plaatje afkondigde in Avondpost op Radio 2 - “Down under” van Men At Work, een mens vergeet zoiets niet - snijd ik vol enthousiasme een nieuw hoofdstuk aan en neem ik mijn ervaring mee naar VRT NWS. De middagshow in Vlaams-Brabant en Brussel kan in geen betere handen zijn dan in die van Jana Smeets. Onze luisteraars moeten zich dus geen zorgen maken: hun vertrouwde regionale gevoel op de middag is veilig bij haar.” Jeroen Guns

Radio2 Middag van maandag tot vrijdag tussen 12 en 13 uur.

------------------------------------------------------------------

Interviewaanvragen via Elise.Vandevenne@vrt.be.

Elise Vandevenne

Communicatieverantwoordelijke Radio2

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met