Skip to Content

VIDEO | 2Fabiola zingt voor onze Duivels

Radio 2 lanceert EKaraoke

Radio 2 staat als één man achter de Rode Duivels op het EK. Daarom zingen bekende en onbekende mensen de EKaraoke. Elke dag verschijnen er op de Facebookpagina’s van Radio 2 videoberichten van enthousiaste mensen die uit volle borst de Brabançonne zingen. Deze actie is vanmorgen gestart en houdt Radio 2 vol zolang de Belgen meespelen, om hen zo op gepaste wijze aan te moedigen.

Radio 2 Limburg strikte 2Fabiola en Kim Clijsters die elk op hun eigen manier het volkslied vertolken. Maar ook de marktkramers van Tongeren, de duiveltjes uit Stevoort en de operazangers van de zomeropera in Alden Biesen.

Oost-Vlaanderen laat balletdanseressen uit Eeklo, de tooghangers van een tricolor café uit Adegem en het Harry Potter zwerkbalteam uit Gent lustig meezingen.

In Vlaams-Brabant passeren de medewerkers van het Atomium en de Circusschool Cirkus in Beweging uit Leuven. Ook poppentheater Toone uit Brussel en Scaletta, het jeugdkoor van Scala uit Aarschot zingen mee.

West-Vlaanderen trekt onder meer naar de Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt.

In Antwerpen wagen de bezoekers van de Sinksenfoor zich aan het Volkslied en de scouts van Herentals.  

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos