Skip to Content
Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in Radio 2 Eregalerij

Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in Radio 2 Eregalerij

Ook 'Soldiers of love' van Liliane Saint-Pierre en 'Het kan niet zijn' van Will Tura krijgen ereplaats

Woensdag 25 mei 2022 - Na twee jaar coronauitstel was het vanavond eindelijk zover: de 20ste liveshow van de Radio 2 Eregalerij. Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal Oostende werden Soulsister en Wouter Van Belle geëerd voor hun rijkgevulde carrière met heel wat hits en klassiekers. Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond kregen ze een muzikale ode van tal van collega-artiesten, zoals Laura TesoroSimon Nuytten (Bazart), Flip KowlierHelmut LottiAxelle RedWigbert en Klaas Delrue.

Naast Soulsister en Wouter Van Belle werden ook de nummers 'Soldiers of love' van Liliane Saint-Pierre en 'Het kan niet zijn' van Will Tura opgenomen in de Radio 2 Eregalerij. Niels Destadsbader presenteerde de prijsuitreiking tijdens de liveshow in Kursaal. 

De muziekmakers en nummers krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Vorige editie viel die eer nog te beurt aan Henny Vrienten, Guido Belcanto, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis. In 2021 waren er geen carrièreprijzen, maar werden 'Als een leeuw in een kooi', 'Eerste sneeuw' en 'Oh la la la' opgenomen in een speciale online editie van 20 jaar Eregalerij in de Radio 2-app.

Extra's op VRT NU

Soulsister over hun carrière

Radio 2 Eregalerij - Aflevering 3 (Seizoen 2022)
Op 25 mei 2022 is er in Kursaal Oostende de 20ste liveshow van De Radio 2 Eregalerij. Soulsister en Wouter Van Belle worden gevierd voor een Leven Vol Muziek. Collega-artiesten eren hen met verrassende versies van hun muziek. Daarnaast worden ook 2 nummers opgenomen in de Radio 2 Eregalerij: - 'Het kan niet zijn' van Will Tura - 'Soldiers of love' van Liliane St Pierre. Bekijk aflevering 3 van seizoen 2022 met VRT NU via de site of app.
vrt

Wouter Van Belle over zijn carrière

Radio 2 Eregalerij - Aflevering 4 (Seizoen 2022)
Op 25 mei 2022 is er in Kursaal Oostende de 20ste liveshow van De Radio 2 Eregalerij. Soulsister en Wouter Van Belle worden gevierd voor een Leven Vol Muziek. Collega-artiesten eren hen met verrassende versies van hun muziek. Daarnaast worden ook 2 nummers opgenomen in de Radio 2 Eregalerij: - 'Het kan niet zijn' van Will Tura - 'Soldiers of love' van Liliane St Pierre. Bekijk aflevering 4 van seizoen 2022 met VRT NU via de site of app.
vrt

Liliane Saint-Pierre over 'Soldiers of love'

Radio 2 Eregalerij - Aflevering 1 (Seizoen 2022)
Op 25 mei 2022 is er in Kursaal Oostende de 20ste liveshow van De Radio 2 Eregalerij. Soulsister en Wouter Van Belle worden gevierd voor een Leven Vol Muziek. Collega-artiesten eren hen met verrassende versies van hun muziek. Daarnaast worden ook 2 nummers opgenomen in de Radio 2 Eregalerij: - 'Het kan niet zijn' van Will Tura - 'Soldiers of love' van Liliane St Pierre.   Bekijk aflevering 1 van seizoen 2022 met VRT NU via de site of app.
vrt

Will Tura over 'Het kan niet zijn'

Radio 2 Eregalerij - Aflevering 2 (Seizoen 2022)
Op 25 mei 2022 is er in Kursaal Oostende de 20ste liveshow van De Radio 2 Eregalerij. Soulsister en Wouter Van Belle worden gevierd voor een Leven Vol Muziek. Collega-artiesten eren hen met verrassende versies van hun muziek. Daarnaast worden ook 2 nummers opgenomen in de Radio 2 Eregalerij: - 'Het kan niet zijn' van Will Tura - 'Soldiers of love' van Liliane St Pierre. Bekijk aflevering 2 van seizoen 2022 met VRT NU via de site of app.
vrt

Radio 2 Eregalerij wordt op zondag 29 mei van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2 Bene Bene en is vanaf 18.00 uur ook integraal te bekijken op VRT NU.

Persfoto's van de rode loper en de liveshow zijn beschikbaar via VRT Fotoweb.

Radio 2 Eregalerij is een initiatief van Radio 2 en Sabam for Culture.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos