Skip to Content
Showbizz Bart vanaf september aan de slag bij Radio 2

Showbizz Bart vanaf september aan de slag bij Radio 2

Showbizz Bart zal vanaf september elke week te horen zijn op Radio 2. Dit maakte hij vandaag zelf bekend in het programma Plage Préférée van Kim Debrie. De presentator was in het verleden al regelmatig te horen op de zender in De zoete inval, maar wordt voortaan een vaste waarde. 

Showbizz Bart, pseudoniem van Bart Verbeeck, zal wekelijks te horen zijn in Start je dag en Spits, waar hij verslag gaat uitbrengen van de belangrijkste gebeurtenissen uit showbizzland. Daarnaast wordt hij de showbizzspecialist van de zender. De reporter begon zijn carrière bij Qmusic in 2001, en werd al snel kind aan huis bij bekend Vlaanderen. Sinds 2008 heeft hij ook een vaste rubriek in Story.

"Het is echt fantastisch dat ik voor Radio 2 mag gaan werken, ik ben er ontzettend enthousiast over. Ik wil wel graag MEDIALAAN en mijn voormalige collega’s uitdrukkelijk bedanken. Met veel plezier kijk ik terug op een erg fijne periode bij Qmusic. Ik heb er veel geleerd en mooie kansen gekregen, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging."

Showbizz Bart

Bart kan niet wachten om te beginnen bij Radio 2. De blonde presentator is al van kinds af aan grote fan van de zender, en beschouwt het als een eer om er aan de slag te gaan. 

"De zender heeft de mooiste stemmen, de leukste muziek en de interessantste programma’s. Haar medewerkers heb ik leren kennen als bijzonder getalenteerde, gepassioneerde, creatieve en lieve radiomakers. Ik heb mij in het verleden altijd al erg welkom gevoeld op de VRT, niet voor niets Het Huis Van Vertrouwen. Dat ik voor Radio 2 mag gaan werken, voelt echt aan als thuiskomen. Ik begin dan ook met ontzettend veel goesting aan dit verhaal!”

Netmanager Jan Knudde reageert alvast verheugd op de komst van Bart.

“Bart past perfect bij de Grootste Familie! Hij zal extra kleur geven aan de zender, speels en professioneel als hij is. De luisteraars mogen van hem een bijzondere kijk verwachten op de belangwekkendste gebeurtenissen in showbizzland bij Start je dag, elke ochtend van 6 tot 8 uur en bij Spits met David, elke weekdag van 16 van 18 uur.“

Bio

Bart Verbeeck (38) werkte van oktober 2001 tot juni 2016 voor Qmusic. In 2004 ontstond het pseudoniem Showbizz Bart en werd de blonde mediafiguur definitief gelanceerd. Al gauw werd hij kind aan huis bij bekend Vlaanderen en interviewde hij de grootste wereldsterren. Sinds 2008 heeft Bart ook een vaste rubriek in Story. Voor het weekblad schuimt hij feestjes en premières af en biedt de lezers een blik achter de schermen van de showbusiness.

Daarnaast is Bart een veelgevraagd panellid in programma’s van alle Vlaamse televisiezenders. Recent was Bart nog te zien in Het sterkste netwerk en De allesweter op EénBeste Kijkers en Is er Wifi in Tahiti? op VTM en Het Zijn Net Mensen en Zeg eens Euh! op VIER. Als acteur speelde hij onder andere mee in een aflevering van Mega Mindy en de Nederlandse bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet en leende hij in de Smurfen-films zijn stem aan Hippe Smurf. Verder staat Bart vaak op het podium als presentator van evenementen en concerten.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos