Skip to Content
Sander Vanderveren wint De Humorklas van Radio 2

Sander Vanderveren wint De Humorklas van Radio 2

"Ik ben heel erg blij met de overwinning van vanavond! Ik ben benieuwd wat mijn toekomst in comedy nog gaat brengen."

Sander VDV heeft vanavond 'De Humorklas' van Radio 2 gewonnen. De Humorklas is een uniek humorconcours van Radio 2, waarbij de deelnemers intensief gecoacht en begeleid worden door comedian Han Coucke, die bijzonder enthousiast is over deze nieuwe generatie comedians:“Er waren dubbel zoveel inschrijvingen als de vorige editie, en het niveau lag beduidend hoger. De drie finalisten zijn dan ook toppers van wie we ongetwijfeld nog zullen horen."

Juryvoorzitter Urbanus over Sander:"Een grap mag niet langer duren dan ze waard is. De winnaar wist de spanning heel goed op te bouwen, en beloonde de inspanning van het publiek met een vertassende clou." Jurylid Wouter Deprez vult aan: " Hij is ook erg goed om de pointe nog aan te vullen met een extra grap."

En wat vindt winnaar Sander zelf? "Ik ben heel erg blij met de overwinning van vanavond! Blijkbaar was ik goed (lacht). Ik ben benieuwd wat mijn toekomst in comedy nog gaat brengen."

De drie finalisten Soe Nsuki, Edouard De Prez en Sander VDV traden vanavond op in het Oud Gasthuis in CC Asse voor juryleden Wouter Deprez, Karel Michiels, Radio 2-nethoofd Jan Knudde, en comedy-icoon en jury-voorzitter Urbanus. Alledrie werden ze de voorbije maanden intensief gecoacht en mochten ze spelen in verschillende comedyclubs van Vlaanderen. 

 

Wie is Sander?

Sander VDV, Sander Vanderveren voluit, was in 2014 halve finalist in Humo's Comedy Cup, bij Woestijnvis schreef hij o.a. al voor Achter de rug en hij verzorgt het vaste voorprogramma van Gunter Lamoot en Lukas Lelie. Naast de comedy geniet Sander vooral van reizen, leuke muziek luisteren of gewoon gezellig een flesje wijn drinken met wat vrienden.

Coach Han Coucke over het traject: “Het is opvallend dat er zich dit jaar een nieuwe generatie comedians aandient. Er waren dubbel zoveel inschrijvingen als de vorige editie, en het niveau lag beduidend hoger. De drie finalisten zijn dan ook toppers van wie we ongetwijfeld na de Humorklas nog zullen horen. Normaal moet je als coach op zoek gaan naar de eigenheid van je leerlingen, maar in deze lichting was opvallend dat de meesten hun eigen aura en stijl al gevonden hadden.  Daardoor konden we meer in de diepte gaan werken. Ze hadden ook al heel wat ervaring opgedaan tijdens de vele open mic’s en comedy clubs ten lande. Deze Humorklas was op die manier meer een master class. Heel fijn om op die manier mensen te coachen.”

En nu?

Radio 2 zit zeer binnenkort rond de tafel met de winnaar over een mogelijke rubriek op Radio 2 of radio2.be. En de winnaar mag behalve het voorprogramma van ‘Ooit gewist’, ook 10 keer het voorprogramma van Han Solo mag doen.

Radio 2 en Hofleveranciers bieden de winnaar de kans om op mooie podia te staan. Op 26 mei wordt al direct de spits afgebeten op het podium van de Capitole in Gent, als voorprogramma van de humoristische voorstelling ‘Ooit gewist’. En in het najaar mag de winnaar 10 keer het voorprogramma spelen van de tournee van ‘meester’ Han Solo.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos