Radio2 zoekt de beste taarten én mysteries in de regio's

Radio2 zoekt de beste taarten én mysteries in de regio's

Vrijdag 19 april 2024 - Radio2 heeft een hart voor de regio's en trekt daarom opnieuw naar de luisteraars toe. Want wat zit er meer in het hart van de regio's dan iets lekker zoet? Daarom gaat Goeiemorgen Morgen! op zoek naar de Taart van het jaar. Gebruik je een streekproduct? Of gaat het recept al generatie op generatie mee? Laat het ons weten via Radio2.be en misschien wordt jouw taart geselecteerd om te laten proeven in jouw regio op de Nationale Proefdag op zaterdag 27 april 2024. Deze vinden plaats in Grimbergen, Aalst, Kortrijk, Lier en Sint-Truiden.

Uit elke regio wordt die dag één finalist geselecteerd. De vijf regionale finalisten strijden om de titel van de Taart van het jaar op vrijdag 3 mei onder het toeziend oog van juryleden Linde Merckpoel, Regula Ysewijn en Jelle Beeckman.

"Als we met Goeiemorgen Morgen! naar buiten trekken, komen mensen spontaan met zelfgemaakt gebak en taart langs. Opmerkelijk hoe warm en vrijgevig die luisteraars zijn. Daar moesten we toch iets mee doen? Al die verhalen van die persoonlijke taarten? Dat werd de start van het idee. We gaan op zoek naar de Taart van het jaar. Van onze Radio2-luisteraar. En dat ik dan af en toe een stukje mag proeven? Ik offer me graag op."
Peter Van de Veire
Story image

Radio2 pluist opnieuw mysteries uit tijdens de zomer

Voor het vierde jaar op rij gaat Radio2 ook deze zomer op zoek naar antwoorden op merkwaardige en onverklaarbare mysteries in Vlaanderen. De voorbije jaren zijn al meer dan honderd mysteries van Radio2-luisteraars opgelost. Onze regiopresentatoren zijn op zoek naar straffe verhalen uit de regio's. De verhalen insturen kan via VRTNWS.

In juli en augustus krijg je deze zomer elke zondag een nieuwe aflevering van de podcast Mysteries van Vlaanderen op VRT MAX en via VRT NWS zal je ook ieder verhaal kunnen terugvinden. Je hoort er uiteraard ook alles over op Radio2.

Story image

Loopt er een geheim treinspoor in Brussel om goud te vervoeren? Hoe belandt een oorlogsbrief achter behang in Dendermonde? Of: Wie gaf Tina Turner een lift op de Brusselse ring? Het zijn maar een aantal voorbeelden van mysteries die je kan herbeluisteren op VRT MAX.

 

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Radio2

 

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos