Radio2 en VRT NWS helpen met jouw belastingaangifte

Radio2 en VRT NWS helpen met jouw belastingaangifte

Van dinsdag 30 mei tot zaterdag 3 juni op Radio2 en VRT NWS

Dinsdag 23 mei 2023 - De tijd van het jaar is weer aangebroken en niemand ontsnapt eraan: de belastingaangifte moet worden ingevuld. Radio2 en VRT NWS helpen je de komende weken op weg. De Inspecteur deelt elke dag tips, zoekt naar nieuwigheden, en stelt jouw vragen aan de experten. En op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni kan je ook zelf met al je vragen terecht in ons callcenter in samenwerking met de FOD Financiën.

De inspecteur loodst je door de belastingaangifte

De inspecteur Sven Pichal is al jaar en dag dé rots in de branding voor kijkers en luisteraars met vragen over consumentenzaken. Ook dit jaar wil hij een helpende hand bieden bij het invullen van de belastingaangifte. Sven gaat aan de slag met de vragen van luisteraars. De luisteraars staan centraal én komen aan het woord met al hun vragen en verhalen, want zij zijn niet alleen.

“Ook ik zucht nog altijd bij de gedachte dat we weer werk moeten maken van de belastingaangifte, ook al heeft de overheid de voorbije jaren best wat inspanningen gedaan om het ons als burger makkelijker te maken,” zegt Sven Pichal, de inspecteur van Radio2. “Sinds een aantal jaar kan ik die zucht meteen beantwoorden met een leukere gedachte: de belastingspecial van De inspecteur komt eraan. De voorbije jaren stond die al garant voor echt bruikbare tips, vaak straffe verhalen én echt hulp op maat voor de VRT-kijkers en luisteraars. Dit jaar zetten we nog 1 stap verder: nog meer samenwerking via de verschillende platformen van VRT NWS en meer aandacht voor jongeren bij de collega’s van MNM. Dus ik staak het zuchten voortaan”, belooft de inspecteur.

Benieuwd wat er dit jaar niet aan je aandacht mag ontsnappen bij het invullen van je belastingaangifte? Sven Pichal overloopt het proces met tal van experts, zoals Francis Adyns van de FOD Financiën, Laura Clays van Testaankoop, boekhoudster Fatima Isarti van Fiscaal Ideaal en financieel expert Chris Sugira. Ontdek ook vier nieuwe afleveringen van de podcast WinWin met antwoorden op prangende vragen als 'waarom betalen we belastingen?' en 'krijgen mensen met kinderen het meeste belastingvoordelen?'. Alle antwoorden kan je gebundeld terugvinden op vrtnws.be en in de app van VRT NWS.

Story image

Ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem komt op woensdag 31 mei om persoonlijk tekst en uitleg te geven bij de huidige en toekomstige regels. En we vergeten de jongeren uiteraard niet, op 31 mei lanceert Radio2 een belastingquiz speciaal voor iedereen wie voor de eerste keer zijn of haar belastingbrief moet invullen en ook de podcast WinWin gaat hier verder op in. Ook jongerenzender MNM krijgt bezoek van De inspecteur Sven Pichal.

Callcenter

Uiteraard krijgt iedereen ook weer de kans om persoonlijke vragen te stellen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni kunnen luisteraars terecht bij het callcenter van De Inspecteur, samen met de FOD Financiën. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Je kan het callcenter bereiken op het nummer 078/35 34 56 op vrijdag van 9.30 uur tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 15 uur.

“Bij de FOD Financiën zijn we heel erg enthousiast over de samenwerking die we nu al enkele jaren opzetten met VRT NWS en Radio2 over de belastingaangifte. Voor ons is dat altijd een ideale gelegenheid om mensen eraan te herinneren dat het aangifteperiode is. En het is een mooie manier om het brede publiek te informeren over de hulp die we aanbieden. Dankzij de radio-uitzendingen, de Radio2-app en VRT NWS hebben we de kans om nog meer mensen te helpen met hun belastingvragen.” Francis Adyns, woordvoerder FOD Financiën

Vragen voor Sven? Bezorg ze via inspecteur@radio2.be of met de hashtag #belastingaangifte in de Radio2-app.

Story image

Ontdek alles over jouw belastingaangifte bij VRT NWS

Ook VRT NWS helpt je met jouw belastingaangifte. Michaël Van Droogenbroeck gaat aan de slag met de vragen van de kijkers. Op dinsdag 30 mei kan je terecht bij VRT NWS ‘Stel je vraag’. Michael Van Droogenbroeck en Sven Pichal bezorgen het antwoord op prangende vragen van kijkers over de belastingaangifte. Je vraag stellen kan in de app van VRT NWS en via vrtnws.be. Sven is op donderdag 1 juni te gast in Laat en VRT NWS komt langs bij het callcenter op vrijdag 2 juni. VRT NWS bundelt alle informatie in een dossierpagina 'jouw belastingaangifte'.

"De voorbije jaren zagen we, zo rond begin juni, ook op de nieuwsdienst onze mailbox ontploffen met praktische vragen over de belastingaangifte. Dit jaar willen we een gids zijn voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij die aangifte. Ook dat is onze taak als openbare omroep, als VRT NWS." aldus Michaël Van Droogenbroeck

De belastingspecial van De Inspecteur: dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni op Radio2 en Radio2.be. En ontdek alles over jouw belastingaangifte op Jouw belastingaangifte | VRT NWS: nieuws .

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Radio2
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT NWS

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos