Skip to Content
Radio 2 vindt meer dan 1.000 nieuwe Wéldoeners

Radio 2 vindt meer dan 1.000 nieuwe Wéldoeners

Extra solidariteit voor Oekraïne

Vrijdag 4 maart 2022 – Radio 2 Wéldoeners zit erop. In totaal gaven meer dan 1.000 luisteraars zich op als nieuwe vrijwilliger. Een hele reeks Radio 2-stemmen, bekende gezichten en zelfs alle Vlaamse partijvoorzitters staken afgelopen week hun handen uit de mouwen. Door het aanhoudende geweld in Oekraïne lanceerden Radio 2 en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk ook een Wéldoeners voor Oekraïne. Luisteraars met een groot solidariteitshart kunnen zich nog steeds opgeven om lokale besturen in Oekraïne te helpen. Ook bestaande organisaties kunnen via weldoeners.be om hulp vragen.

Ann Reymen
Ann Reymen

Bekend Vlaanderen in beweging

David Van Ooteghem vervulde afgelopen week samen met een hele reeks Radio 2-collega's verschillende vacatures op verschillende locaties. Onder meer Kim Debrie, Siska Schoeters, Daan Masset, Benjamien Schollaert en Cathérine Vandoorne gingen aan de slag.

Ook Gers Pardoel, Peter VanlaetSaartje Vandendriessche en Koen Crucke vrijwilligden mee. Tot zelfs alle Vlaamse partijvoorzitters. Zo droegen Joachim CoensEgbert LachaertBart De WeverTom Van Grieken, Connor Rouseau, Raoul Hedenbouw en Meyrem Almaci elk hun steentje bij.

David Van Ooteghem: "Ik heb deze week mensen ontmoet die nog nooit vrijwilligerswerk hadden gedaan en het zo tof vonden dat ze het zullen blijven doen! Heel mooi ook om te zien met hoeveel enthousiasme onze luisteraars deze week de handen uit de mouwen hebben gestoken."

Enkele hoogtepunten

 • Kim Debrie ging vogelkooien uitkuisen en een vogel vrijlaten bij VOC Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen.
 • Erhan Demirci ging met David het water op om het kanaal in Brussel properder te maken bij Canal it up.
 • Verkeersman Hajo Beeckman verzorgde katten bij Zwerfkat Wommelgem.
 • Siska Schoeters volgde mee een training om een assistentiehond op te leiden bij Canisha vzw.
 • Joachim Coens werkte mee in de bar van Dienstencentrum Den Hoek in Westkapelle.
 • Raoul Hedenbouw reed voor vzw Axi met een riksja senioren rond in Antwerpen.
 • Tom Van Grieken werd vrijwilliger bij vzw Allemaal Poezen in Kruibeke.
 • Gers Pardoel en David gingen langs bij kinderkamp Roeland vzw waar kinderen met een migratieachtergrond Nederlands leren.
 • Conner Rouseau ging koffie en cava schenken bij Castrohof in Sint-Niklaas. 
 • Koen Crucke en David gingen naar het Jan Yperman Ziekenhuis om mensen aan de nierdialyse te entertainen.
 • Bart De Wever ging in de tuin werken bij De Hofkamer in Antwerpen.
 • Sandra Bekkari trok naar de voedselbank in Oost-Vlaanderen om voedselpakketten te verdelen.
 • Egbert Lachaert ging koekjes bakken bij Ankerpunt Heverlee, een organisatie die zich inzet voor kinderen jongeren en hun gezinnen.
 • Saartje Vandendriessche en David gingen in een depot mee sorteren bij Help Oekraïne Edegem.
 • Meyrem Almaci doet vrijwilligerswerk bij MIWA in Sint Niklaas waar ze zwerfvuil mee opruimt.
Joachim Coens bij dienstencentrum Den Hoek: "Vrijwilligerswerk is een tweerichtingsverkeer"
Alle partijvoorzitters zetten zich deze week in voor de Week van de Vrijwilliger. Joachim Coens, voorzitter van CD&V, gaat langs bij dienstencentrum Den Hoek in Westkapelle. Hij mag soep opdienen en slaat er een praatje met de bewoners. In Den Hoek kennen heel wat mensen de mama van Joachim, een extra reden voor hem om zaterdag nog eens terug te gaan. Wie weet wat komt hij nog te weten!
Radio 2
Conner Rousseau bij Castrohof: "Ik ben de koffieheer, maar ook de cavaheer"
We zoeken 1000 wéldoeners, 1000 mensen die twee uur willen vrijwilligen. Onze Radio 2-presentatoren doen mee, maar ook de Vlaamse partijvoorzitters. Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit, gaat langs bij Castrohof in Sint-Niklaas. Hier worden de vrijwilligers van de CM in de watten gelegd. Conner slaat een babbeltje met de medewerkers en gaat rond met koffie of is het toch eerder cava?
Radio 2
Tom Van Grieken bij vzw Allemaal Poezen: "Ze worden hier met veel liefde en warmte gehuisvest"
Niet alleen onze Radio 2-presentatoren steken de handen uit de mouwen tijdens de Week van de Vrijwilliger. Ook alle Vlaamse partijvoorzitters gaan vrijwilligen. Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, gaat langs bij vzw Allemaal Poezen. De vzw vangt 50 poezen op. Sommige verblijven hier permanent, andere kunnen worden geadopteerd. Tom mag mee de koten van de katjes proper maken.
Radio 2
Egbert Lachaert bij Ankerpunt vzw: "Heerlijke koekjes gemaakt met de kinderen hier"
Partijvoorzitter Egbert Lachaert van Open VLD gaat langs bij het Ankerpunt in Heverlee. Zij zetten zich in voor het welzijn van kinderen en hun gezinnen. Tijdens de krokusvakantie is er een kampje en Egbert gaat mee koekjes bakken en kleuren met de kinderen.
Radio 2
Bart De Wever bij De Hofkamer: "In de aarde werken geeft heel veel mentale rust"
In de Week van de Vrijwilliger dragen ook de partijvoorzitters hun steentje bij. Bart De Wever, voorzitter van N-VA, gaat langs bij De Hofkamer. Het is een stuk erfgoed in Antwerpen waar ze een botanische tuin aanleggen. Bart De Wever gaat mee vrijwilligen en mag de wortels van de bomen uitgraven.
Radio 2
Raoul Hedebouw op een riksja: "Het is echt ambiance en alle mensen zwaaien"
Radio 2-presentatoren en al meer dan 800 wéldoeners zetten zich deze week in voor vrijwilligerswerk. Maar ook alle Vlaamse partijvoorzitters doen mee! Raoul Hedebouw, voorzitter van PVDA, gaat fietsen met een riksja met mensen uit een woonzorgcentrum. Een riksja? Dit is een fiets met een soort van bak vooraan waarin mensen kunnen zitten. Raoul gaat op pad door de Antwerpse straten met Eugène en Paula. Een leuke fietstocht maken in Antwerpen met minder mobiele mensen helemaal jouw ding? Schrijf je in via weldoeners.be!
Radio 2
Kim Debrie in het vogelopvangcentrum: "Ik zit letterlijk in de shit, maar het is heel leuk!"
Het is Week van de Vrijwilliger en bij Radio 2 gaan we op zoek naar 1000 Wéldoeners, 1000 mensen die twee uur lang willen vrijwilligen. Ook verschillende Radio 2-presentatoren steken deze week de handen uit de mouwen, zoals onze Kim Debrie. Haar handen vuilmaken, daar zit Kim niks mee in! Zij gaat vogelstront ruimen in het vogelopvangcentrum in Malderen. Daarnaast krijgt ze nog een belangrijke taak en dat heeft iets te maken met een uil.
Radio 2

1.000ste vrijwilliger

David Van Ooteghem ging deze namiddag langs bij Csilla Kobzos, de 1.000ste vrijwilliger die zich inschreef op weldoeners.be. Zij mocht samen met haar dochter Katalin een Wéldoeners-trofee in ontvangst nemen. 

Csilla Kobzos: "Ik ben destijds ook als vluchteling naar België gekomen vanuit ex-Joegoslavië (Hongaarse minderheid). Via Radio 2 Wéldoeners zou ik graag mijn steentje bijdragen om de Oekraïners te helpen."
Csilla met dochter Katalin
Csilla met dochter Katalin

Radio 2 Weldoeners: doe mee, zoek een geschikte vacature en stel je kandidaat op weldoeners.be.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos