Radio 2 schenkt honderden tulpen aan Vlaamse woonzorgcentra in elke provincie

Radio 2 - header persbericht (1).png

Zaterdag 23 januari 2021 – Melle, Sint-Truiden, Tielt, Halle en Zwijndrecht werden vanmiddag onverwacht opgefleurd door een gigantische tulpenmuur met het Radio 2-logo. Radio 2 en Groen van bij ons bouwden samen een tulpenmuur van honderden tulpen in elke Vlaamse provincie en schonk de fleurige tulpenboeketten zonet aan het personeel van woonzorgcentra in de buurt. De actie was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland.

Wedstrijd

In Radio 2 Weekend konden Radio 2-luisteraars vandaag tussen 13.00 en 16.00 uur de vijf tulpenmuren spotten. Wie de geheime locatie(s) kon raden, maakte kans op een prachtig tulpenboeket.

Maar niet alleen de aandachtige Radio 2-luisteraars vielen in prijzen, ook het zorgpersoneel werd letterlijk in de bloemetjes gezet. Na afloop van de wedstrijd werden de wanden voorzichtig weer afgebroken. De tulpen werden in elke provincie gedoneerd aan het personeel van een woonzorgcentrum in de buurt, om hen te bedanken met een fleurige noot.

Koen Calleeuw, directeur WZC Kanunnik Triest in Melle: "Het is leuk om onze bewoners en medewerkers eens extra in de bloemetjes te kunnen zetten."

Ontwerp door Belgisch kampioen

De tulpenmuur is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurde door een florist uit elke provincie:

  • Oost-Vlaanderen: Ivan Poelman
  • Limburg: Kevin Lennertz
  • West-Vlaanderen: Herman van Dionant
  • Vlaams-Brabant: Alexander de Langhe
  • Antwerpen: Stefan Van Berlo

Locaties

  • Melle: aan de tuinbouwschool – geschonken aan WZC Kanunnik Triest
  • Sint-Truiden: Abdijplein – geschonken aan WZC Villa Rosa
  • Tielt: Boerenmarkt – geschonken aan WZC Deken Darras
  • Halle: Cardijnplein – geschonken aan WZC Sint-Augustinus
  • Zwijndrecht: Binnenplein, aan het gemeentehuis – geschonken aan WZC Craeyenhof


Groen van bij ons is onderdeel van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing) en promoot bloemen en planten van de Vlaamse sierteeltsector.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio 2

Radio 2 is de grootste radiozender van de VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio 2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio 2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Bart Verbeeck
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.radio2.be