Radio 2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Ketnet onderzoekt mysteries in de podcast Broodje Aap, waar of niet waar?

Maandag 1 augustus 2023 - De zomer gaat van start dus Radio2 stuurt traditiegetrouw weer mysteriejagers op pad. Ward Schouppe en Sam De Meulder speuren heel de zomer lang naar opmerkelijke verhalen in de vijf Vlaamse provincies. Verhalen die tot de verbeelding spreken en vragen oproepen. Met de hulp van luisteraars en experten probeert Radio2 antwoorden te vinden in een nieuwe reeks Mysteries van Vlaanderen. Mysteriejagers Ward Schouppe en Sam De Meulder ontrafelen acht mysteries doorheen heel Vlaanderen. Luisteraars kunnen de hele zomer lang meehelpen de mysteries te ontrafelen via de app van Radio2. Stuur een bericht en zet er ​ #mysteries bij of via VRTNWS en VRT MAX. En ook Ketnet trekt er op uit om mysteries te ontrafelen in de gloednieuwe podcast Broodje Aap, waar of niet waar?

De mysteries uit West-Vlaanderen

Van 31 juli tot 4 augustus: Kan de laatste wens van Arthur Merghelynck nog uitkomen in Kasteel Beauvoorde? ​ ​ 

1875: de adellijke excentrieke jonkheer, Arthur Merghelynck, laat zijn oog vallen op een ruïne van een kasteel in Beauvoorde. De jongeman is zo gecharmeerd door het pittoreske domein dat hij besluit het te restaureren naar het 17de-eeuwse lusthof dat het ooit was. Merghelynck is een romanticus met een hekel aan de opkomende industrie en moderniteit van de 19de eeuw. Hij wil niets liever dan het verleden eren. Kasteel Beauvoorde wordt zijn project, zijn woonhuis, zijn nostalgische oase. Bij zijn dood schonk hij het kasteel aan de overheden met de uitdrukkelijke opdracht het kasteel in de 17e eeuwse stijl te houden. Maar hoe zag het er eigenlijk precies uit? Wie heeft foto’s of omschrijvingen van hoe het er vroeger precies uitzag? Of heeft iemand nog meubels uit het kasteel bij hem thuis staan? Ward Schouppe is de mysteriejager van dienst in Beauvoorde.

Van 21 tot 25 augustus: kan je het beste bier van de wereld uit Westvleteren namaken?

Sam De Meulder gaat een uitdaging aan, kan hij de wereldberoemde trappist Westvleteren namaken? En hoe gaat dat in zijn werkt? Het bier is zo schaars dat het bijna niet te verkrijgen is, daarom probeert Sam de code te kraken en het bier zelf na te maken. Hij trekt op pad om het mysterie te ontrafelen.

Mysteries van Vlaanderen| elke weekdag van juli en augustus | in Radio2: Sta op met Sharon Slegers tussen 6 en 9 uur, tijdens de middag van 12 tot 13 uur op Radio2 in West-Vlaanderen en in Radio2 aan zee met David Vanooteghem van 16 tot 20 uur | via de Radio2-app en op radio2.be | ook op VRT NWS en VRT MAX

Broodje Aap, waar of niet waar?

Nog meer spanning en mysterie in de gloednieuwe podcast Broodje Aap, waar of niet waar? Daarin ontrafelt Inja samen met een Ketnetter telkens een onwaarschijnlijk verhaal. In acht spannende podcasts leren de Ketnetters verhalen en mythes uit hun streek kennen.

Broodje aap, waar of niet waar? te beluisteren via Ketnet.be, VRT MAX en in de Ketnet-app.

Elise Vandevenne

Communicatieverantwoordelijke Radio2 & Ketnet, VRT

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met