Skip to Content
Radio 2 is klaar voor het najaar, met nog meer artiesten van bij ons

Radio 2 is klaar voor het najaar, met nog meer artiesten van bij ons

Nieuw vanaf dinsdag 1 september: Radio 2 Bene Bene met Vanessa Vanhove

Woensdag 26 augustus 2020 – De zomervakantie loopt op haar einde en daar wil Radio 2 nog ten volle van genieten. Dit weekend viert De Grootste Familie nog drie dagen lang de zomer met de zonnigste klassiekers. Na de Radio 2 Zomer 500 begint op dinsdag 1 september het najaar bij Radio 2, met de vaste waarden en enkele nieuwe programma's. Ontdek de nieuwigheden hieronder.

Nieuw

Radio 2 Kick-Start

Met Radio 2 Kick-Start tussen 9.00 en 10.00 uur zorgt Benjamien Schollaert voor een perfecte doorstart van de dag. Onder het motto "jouw favoriete song voor een fijne dag" kan iedereen verzoekjes insturen, voor zichzelf of voor iemand anders.

Radio 2 Bene Bene

Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene steunt Radio 2 de artiesten van bij ons. Vanaf dinsdag 1 september maakt Vanessa Vanhove van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur ook een Radio 2 Bene Bene-radioprogramma. De Vlaamse en Nederlandse artiesten vinden hun weg naar de radiostudio om er live te spelen, on air en in de Radio 2-app. Zo ontmoeten alle fans er elke avond hun favoriete artiesten van bij ons op Radio 2.

Radio 2 Weekend

Caren Meynen © Radio 2
Caren Meynen © Radio 2

Bij Radio 2 begint het weekend voortaan vroeger dan ooit. Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur maakt Caren Meynen Radio 2 Weekend tot 16.00 uur. Het programma zorgt voor een optimaal weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie. ​ Ook op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur is Caren van de partij om het weekend te vieren.

Peter Hermans © Radio 2
Peter Hermans © Radio 2

Peter Hermans presenteert op vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur Radio 2 Dansbar. Luisteraars laten meteen ook horen hoe hun weekend klinkt. Peter presenteert voortaan ook de Radio 2 Top 30 op zaterdag (van 11.00 tot 13.00 uur). Op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 uur en middernacht draait Dirk Vlaeyen de hits aan elkaar voor Radio 2 In the mix.

Vaste waarden

Radio 2 houdt vinger aan de pols en brengt dagelijks menselijke verhalen en regionaal nieuws. Ook online, in gebundelde krachten samen met VRT NWS.

De ochtend bij Radio 2 blijft onveranderd, met nieuws dicht bij huis in het regionale Start je dag. Aansluitend gaat Sven Pichal als De Inspecteur elke weekdag tussen 8.00 en 9.00 uur op zoek naar het antwoord op alle consumentenvragen. Ook De Madammen Siska Schoeters, Anja Daems en Cathérine Vandoorne blijven trouw op post van 10.00 tot 12.00 uur. Tussen 16.00 en 18.00 uur bijt David Van Ooteghem zich met Spits vast in het nieuws van de dag.

On air en online

Naast het radioverhaal blijft Radio 2 uiteraard volop inzetten op het digitale verhaal met de Radio 2-app, de Radio 2-socials en radio2.be.

Genieten van de Radio 2 Bene Bene-muziekstream kan altijd en overal via de Radio 2-app, te downloaden op smartphone via app.radio2.be.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos