Radio 2 in Limburg: Daan Masset neemt afscheid van Start Je Dag

Daan stopt na twaalf jaar met de ochtend in Limburg, maar blijft bij Radio 2

Woensdag 29 juni 2022 – Zonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2.

Daan Masset: “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben.”
Daan Masset – © VRT
Daan Masset – © VRT

Naar ongekende hoogtes

Daan presenteerde zijn eerste ochtenduitzending op Radio 2 in Limburg op 3 januari 2011. Toen heette het programma nog Ochtendpost, in 2012 veranderde de naam in Start Je Dag. Al die jaren kroop Daan met ontzettend veel zin achter de microfoon van de radiostudio in Hasselt. Elke weekdag was hij met veel plezier op post om de luisteraars op de hoogte te brengen van de Limburgse actualiteit én om een lach op hun gezicht te toveren. Dat deed hij samen met zijn vaste ochtendmaatjes, regisseurs Sander, Cynthia en Martijn, Belinda de krantenmadam en Eric de weerman.

Daan Masset en weerman Eric Goyvaerts waren altijd te vinden voor wat plezier. Hier maakten ze zich klaar voor een geanimeerde lezing in sterrenwacht Cosmodrome in Genk, in 2017. – © VRT
Daan Masset en weerman Eric Goyvaerts waren altijd te vinden voor wat plezier. Hier maakten ze zich klaar voor een geanimeerde lezing in sterrenwacht Cosmodrome in Genk, in 2017. – © VRT

Met zijn radio-uitzending trok Daan ook graag naar buiten. Hij presenteerde op een schachtbok van de steenkoolmijnen, op een treintje tussen de bloesems, op een boot, in een kerk, op een tandem met weerman Eric, vanuit Texel, op het dak van het Radio 2-gebouw … Hét hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was ongetwijfeld zijn uitzending vanuit een luchtballon. Nooit eerder maakte er iemand liveradio vanuit een varende ballon, tussen de 100 en 300 meter hoog, zonder kabels. Het was op dat moment heel vernieuwend.

Daan in een luchtballon, in 2018. – © VRT
Daan in een luchtballon, in 2018. – © VRT

Daan is geboren in Sint-Truiden, woonde jarenlang in Hasselt en verhuisde recent naar Genk. Hij had al van kinds af aan een passie voor radio en deed tijdens zijn studententijd ervaring op bij Radio Mol, waar hij programma’s presenteerde. In juli 2008 begon Daan te werken voor VRT. Tot december 2009 begeleidde hij als redacteur de omroepsters van Eén en de stemmen van Canvas. Daarna verhuisde hij naar Radio 2 in Limburg, waar hij eerst een jaar als reporter werkte. Toen Kaat Mendonck in januari 2011 stopte als presentatrice van de ochtenduitzendingen, nam Daan met plezier haar plaats in.

Kaat Mendonck, regioverantwoordelijke van Radio 2 in Limburg: “Daan Masset was in 2011 een jonge, geweldig enthousiaste collega met een grote liefde voor radio, dat zag je van ver. Hij stond te popelen om een eigen programma in handen te nemen, hij had passie, een goede stem en uitspraak, technische kennis en … geen ochtendhumeur. Doorheen de jaren heeft hij zich ontwikkeld als radiopersoonlijkheid, met humor en spitsvondigheid. Superfijn om je dag mee te starten. We gaan hem missen in de ochtenden!”
Daan Masset op het dak van het vroegere Radio 2-gebouw aan de Via Media in Hasselt, in 2017. – © VRT
Daan Masset op het dak van het vroegere Radio 2-gebouw aan de Via Media in Hasselt, in 2017. – © VRT

Bedankt Daan!

Radio 2 in Limburg laat Daan natuurlijk niet zomaar vertrekken. Zijn laatste uitzending als ochtendstem, nu vrijdag 1 juli, wordt een feestelijk moment. Bekende Limburgers, collega’s, familieleden, vrienden en luisteraars wuiven hem uit. Het wordt een terugblik op twaalf prachtige jaren, met de leukste archieffragmenten.

Vanaf maandag 11 juli tot en met vrijdag 19 augustus presenteert Daan elke weekdag Radio 2 Zomerhit, tussen 13 en 16 uur op Radio 2. Over zijn plannen in het najaar, verneem je later meer. Ook wie de fakkel overneemt bij Start Je Dag in Limburg, kom je later te weten.

Rino Ver Eecke, nethoofd Radio 2: “Twaalf jaar lang heel vroeg opstaan om de luisteraars aangenaam wakker te maken: je moet het maar doen. Fijn om te zien dat er bij Radio 2 heel veel medewerkers rondlopen met passie voor radio en audio. Daan is er daar een van. De komende maanden broeden we een paar voorstellen uit waarmee we onze luisteraars blijven informeren en amuseren. En Limburg zal binnenkort ontwaken met een nieuwe en fijne stem.”
Daan Masset – © VRT
Daan Masset – © VRT

Radio 2 Start Je Dag in Limburg | laatste uitzending met Daan Masset | vrijdag 1 juli, van 6 tot 8 uur | op Radio 2 in Limburg en in de Radio 2-app

Bart Verbeeck

VRT Communicatie

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met