Skip to Content
Radio 2 Antwerpen wil minder files en zoekt samen met zijn luisteraars naar de beste alternatieven

Radio 2 Antwerpen wil minder files en zoekt samen met zijn luisteraars naar de beste alternatieven

Vanaf 15 mei, een hele week lang tussen 6 en 8 uur

“Want ik stoeng al stil, in een kilometer-file, just veur de Kennedytunnel". De Strangers zongen het al in 1989, en de tekst is nog altijd brandend actueel: http://youtu.be/wS7EwcEBAVA. Ze namen speciaal voor Radio 2 Antwerpen een nieuwe clip op van het filelied bij uitstek, De Kennedytunnel.

We staan zelfs almaar langer stil in het verkeer, met Antwerpen op kop als de nieuwe filehoofdstad van België. Nergens heb je meer kans om in een file terecht te komen dan in Antwerpen en de Antwerpenaren wachten nog bijzonder grote infrastructuurwerken. Maar wat zijn de alternatieven voor de auto? Radio 2 Antwerpen onderzoekt het een week lang samen met zijn luisteraars, elke dag tussen 6 en 8 uurvanaf 15 mei.

Antwerpen wil vooruit

De bijzondere week rond mobiliteit start volgende week maandag met een live-uitzending aan het infokantoor van de Noorderlijn, vlakbij de Rooseveltplaats in Antwerpen. Overheden, mobiliteitsorganisaties en experten hebben elk een eigen idee over hoe we een verkeersinfarct kunnen vermijden. Hun vaak vernieuwende ideeën komen ze graag toelichten aan de luisteraars. Hoe realistisch zijn de alternatieven voor de gemiddelde Vlaming? En hoe denken de luisteraars erover? Waarom kiezen zij dagelijks (noodgedwongen ) om mee in de file te staan?  Wat houdt hen tegen om te kiezen voor alternatieven? Kennen ze de alternatieven voldoende?

Filelijn

Luisteraars kunnen vanaf vrijdag 12 mei een week lang op de filelijn van Radio 2 via het nummer 070/ 35 35 06 hun mening geven of mee discussiëren op de facebookpagina van Radio 2 Antwerpen.

Elke dag op Radio 2 Antwerpen, vanaf maandag 15 mei tussen 6 en 8 uur

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos