Skip to Content
Peter Van de Veire presenteert nationale ochtendshow op Radio2

Peter Van de Veire presenteert nationale ochtendshow op Radio2

Samenwerking tussen Radio2 en VRT NWS zorgt voor nog meer regionaal nieuws op maat

Dinsdag 23 augustus 2022 – Peter Van de Veire wordt vanaf begin 2023 dé ochtendstem van Radio2. Tussen 6 en 9 uur maakt de strafste radio-dj van Vlaanderen je wakker op de grootste radiozender van het land. Radio2 krijgt vanaf volgend jaar een nationale ochtendshow. Peter zegt: “Goeiemorgen!”, met een klare blik op de wereld, Vlaanderen én de regio’s. Peter maakt zijn ochtendshow samen mét de luisteraars en ontmoet ze ook regelmatig. Want deze Ochtendshow komt ook écht naar je toe.

Peter Van de Veire: “Het is een voorrecht om Vlaanderen elke ochtend wakker te maken en oprecht ‘Goeiemorgen!’ te mogen zeggen. Een ochtendshow maak je in 2023 niet alleen. Je maakt die met een ploeg én vooral met álle luisteraars van Vlaanderen. Van Alken tot Zeebrugge. Van Aalter tot Zoersel. We geven Vlaanderen elke ochtend een goeie scheut courage voor een nieuwe dag. En dat met een énorme glimlach.’

Samenwerking tussen Radio2 en VRT NWS: nog meer regionaal nieuws op maat

Regionaal nieuws blijft ontzettend belangrijk voor VRT. Met de regioredacties heeft Radio2 een groot en sterk netwerk uitgebouwd. Radio2 heeft contacten in elke gemeente en houdt overal de vinger aan de pols. Door de intensieve samenwerking met VRT NWS bereikt regionale berichtgeving een enorm publiek. In de toekomst zet VRT hier nog meer op in en breidt het aanbod uit. Om de mediagebruiker beter te bedienen, bieden Radio2 en VRT NWS het regionieuws zoveel mogelijk digitaal en op maat aan. Zo kun je heel makkelijk en erg specifiek selecteren welk nieuws jou interesseert: bijvoorbeeld dat uit de gemeente waarin je woont, een grote stad in de buurt, je geboortedorp en je favoriete vakantieplek.

Liesbet Vrieleman, directeur Informatie: “Regionaal nieuws is een ongelofelijk succes op VRT NWS. Dagelijks lezen meer dan 250 000 mensen de regionale verhalen op de website en in de app van VRT NWS, een cijfer dat blijft stijgen. We zijn blij dat we dat verder kunnen uitbouwen, samen met Radio2.”

Naast de regionale berichtgeving op het digitaal platform van VRT NWS, brengt Radio2 elke weekdag zeven regionale nieuwsbulletins op de radio. Ook het regionale middagprogramma tussen 12 en 13 uur blijft inzoomen op wat er gebeurt in de regio. Daarnaast komt er een extra regionaal aanbod in het weekend, met onder andere aandacht voor toerisme en cultuur bij jou in de buurt.

Rino Ver Eecke, nethoofd Radio2: “Sinds het begin van de zomer hebben we Radio2 opgefrist met een nieuw geluid en een hedendaagse look and feel. We blijven investeren in radio én in regionale berichtgeving en doen dat vooral op maat van de luisteraars. Ik ben heel blij dat Peter Van de Veire bij Radio2 komt. Hij bruist van de energie en ademt radio. We versterken de programmatie van Radio2 met Peter en met een nieuwe ochtendshow met veel regionale feel en inbreng van de luisteraars. Dat is pas voor begin volgend jaar, maar al vanaf september maken Ann Reymen en Daan Masset de nieuwe voormiddag tussen 10 en 12. De luisteraars zullen heel wat nieuws kunnen ontdekken op Radio2.”
In 2023 presenteert Peter Van de Veire niet alleen de ochtendshow op Radio2. Hij gaat ook op Eén op zoek naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival – © VRT
In 2023 presenteert Peter Van de Veire niet alleen de ochtendshow op Radio2. Hij gaat ook op Eén op zoek naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival – © VRT

Ann Reymen en Daan Masset presenteren 10-12

Voortaan hoor je elke weekdag tussen 10 en 12 uur een gloednieuw programma op Radio2, met Ann Reymen en Daan Masset. De twee gidsen je door het leven met praktische tips waar je echt iets aan hebt. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: lifestyle, gezondheid, sport, natuur, cultuur en alles wat jou bezighoudt. Ook bekende Vlamingen en artiesten van bij ons komen langs. Het wordt een interactief programma, Ann en Daan maken het samen met de luisteraars en ervaringsdeskundigen. Ook online en via sociale media helpen ze de Vlaming met de beste tips en tricks. Het duo start op maandag 12 september.

Daan Masset: “Ik heb twee jonge kinderen en dan kom je soms in situaties terecht waarvan je denkt: hoe pak ik dit nu aan? Daar ga ik het dan samen met de luisteraars over hebben. En over zoveel meer. De bedoeling is dat we allemaal iets kleins of groots bijleren.”
Ann Reymen: “Lifestyle, showbizz, sport en lekker eten, dat is mijn lang leven. En uitslapen. Dat ook. Maar voor die nieuwe show kom ik graag mijn bed uit!”
Daan Masset en Ann Reymen – © VRT
Daan Masset en Ann Reymen – © VRT

Vlieg er weer in met Radio2 Goed begonnen

Tijdens de grote vakantie zijn de batterijen weer opgeladen, iedereen is klaar voor een frisse start. Ook alle Radio2-stemmen zitten vol positieve energie en staan enthousiast te popelen. Samen met de luisteraars gaan ze van 1 tot en met 11 september op zoek naar inspiratie om goed van start te gaan en het leven mooier te maken. Op weekdagen is er daarom tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur Radio2 Goed begonnen. Presentatoren trekken heel Vlaanderen rond en zorgen er, met de hulp van de luisteraars, voor dat iedereen klaar is om er weer in te vliegen. Vol goeie moed en boordevol plannen en leuke ideeën.

Consumentenhulp, voetbal en veel muziek

De Inspecteur, Sven Pichal, blijft van 8 tot 9 uur de rots in de branding voor alle consumentenvragen. Vanaf september maakt hij ook een wekelijkse podcast: WinWin. Daarin roept hij de hulp in van reporter Katleen Craenhals, die dieper ingaat op vragen van luisteraars.

Tijdens het WK voetbal dit najaar stuurt Radio2 F.C. Niels en Wiels het veld op. Als gepassioneerde liefhebbers zijn Niels Destadsbader en Miguel Wiels de perfecte spelers om de leukste voetbalradioshow te maken. Verwacht je aan boeiende gasten, hevige emoties en veel muziek.

Op zaterdag 3 december is de Radio2 Singalong er weer. 5000 luisteraars zingen in de Antwerpse Lotto Arena mee met de beste hits en grootste klassiekers. Ook Pommelien Thijs, Belle Perez, Bart Herman, Gene Thomas en Tom Dice doen mee, onder leiding van dirigent Hans Primusz.

Het jaar wordt natuurlijk afgesloten met de Radio2 Top2000, dé eindejaarslijst die de luisteraar samenstelt. Dat zijn 24/7 de grootste hits aller tijden. Een resem Radio 2-presentatoren vatten post in Roeselare en ontvangen er bekende gasten en artiesten die live optreden.

De Inspecteur Sven Pichal  – © VRT
De Inspecteur Sven Pichal – © VRT
Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos