Skip to Content
Oude Zak uit Brugge is officieel de gekste straatnaam van Vlaanderen

Oude Zak uit Brugge is officieel de gekste straatnaam van Vlaanderen

Oude Zak in Brugge mag zich de gekste straatnaam van Vlaanderen noemen volgens de Radio 2-luisteraars. Zij verkozen deze naam uit vijf genomineerden via een online stemming op www.radio2.be.

Radio 2 zocht de voorbije weken naar “de gekste straatnaam van Vlaanderen”. Luisteraars konden op de Facebookpagina’s van Radio 2 suggesties doen en stemmen. Uit de vijf winnaars per provincie bekronen ze nu Oude Zak tot “de gekste straatnaam Vlaanderen”.

Dit waren de winnende straten uit de andere provincies:

  • Vorte Koestraat in Waasmunster, Oost-Vlaanderen

  • Kromme Elleboogstraat, Antwerpen

  • Boterham in Halle, Vlaams-Brabant

  • Wijvestraat in Zonhoven, Limburg

Nethoofd van Radio 2, Jan Knudde: “Met deze ludieke zoektocht naar de gekste straatnaam hebben de Radio 2-luisteraars kennis kunnen maken met mooie, leuke en opmerkelijke eigenschappen van onze provincies en steden. Op een optimistische, ontspannende manier focussen op het dagelijkse leven van de luisteraars, met speciale aandacht voor hun eigen regio, is dan ook onze missie bij Radio 2.”

Woensdagavond wordt er in de Oude Zak in Brugge om 17 uur een buurtfeest georganiseerd.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos