Muzikaal weekend op Radio 2: De Grootste Familie steunt Vlamingen met concerten en zelfgekozen muziek

Nieuwe Beste Buren Huiskamerconcerten, 50 jaar Radio 2 Top 30, en Radio 2-actie rond mondmaskers

Komend weekend zorgt Radio 2 voor heel wat extra muziek tijdens deze coronatijden. Met muzikale acties en live optredens wil het grootste radionet van Vlaanderen iedereen die het in deze tijden wat moeilijk heeft, een hart onder de riem steken. Zo kan iedereen de komende dagen genieten van meer Beste Buren Huiskamerconcerten, en wordt ook het 50-jarig bestaan van Radio 2 Top 30 gevierd. Maar ook Vlamingen die zich inzetten voor anderen worden komend weekend in de schijnwerpers gezet. Zo moedigt De Grootste Familie van Vlaanderen iedereen aan om mondmaskers te maken en deelt ze Radio 2-naaipakketten uit.

Beste Buren Huiskamerconcerten

In coronatijden brengt Radio 2 optredens van bekende Vlaamse artiesten naar alle huiskamers met de Beste Buren Huiskamerconcerten. Na het overdonderende succes van de vorige edities is er komend weekend nog meer heerlijke muziek voor iedereen die in zijn kot blijft. Met een lang weekend voor de deur wil dit zeggen dat we van maar liefst drie concerten kunnen genieten. Deze week op de affiche:

Vrijdag 1 mei om 14.30 uur:

  • Emma Bale
  • Admiral Freebee
  • Danny Vera ​ 

Zaterdag 2 mei om 14.30 uur:

  • Stash
  • Suzan en Freek
  • Laura Lynn

Zondag 3 mei om 14.30 uur:

  • Klaas Delrue
  • Pieter Embrechts
  • Sergio

50 jaar Radio 2 Top 30

Nog meer muziek komend weekend met De Radio 2 Top 30. Die bestaat 50 jaar en dat laat de grootste familie van Vlaanderen natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 2 mei 1970 werd voor het eerst de BRT Top 30 uitgezonden. Vijftig jaar muziek, maar vooral ook veel verhalen. Komende zaterdag 2 mei maken we een overzicht van 50 jaar Radio 2 Top 30. Iedereen kon via radio2.be mee bepalen welke platen volgens hem of haar in dit overzicht thuis horen. Peter Hermans presenteert de volledige lijst van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Maak een mondmasker met Radio 2

Naast al die geweldige muziek zet Radio 2 de schijnwerpers ook op een heel actueel onderwerp: mondmaskers. Vanaf volgende week maandag moeten we verplicht een mondmasker dragen op de bus, tram of trein, en wordt het aangeraden dat op drukkere plekken ook te doen.

Dit weekend steunt Radio 2 iedereen die mondmaskers aan het maken is. Lars De Groote en Anja Daems draaien vrijdag 1 en zondag 3 mei tussen 13.00 en 16.00 uur plaatjes voor iedereen die aan de naaimachine zit. Aan mensen die nog op zoek waren naar materiaal deelde Radio 2 de afgelopen dagen ook pakketten uit met Radio 2-katoen: oude t-shirts van Radio 2, waarvan het katoen kan worden hergebruikt om mondmaskers mee te maken. De Grootste Familie bezorgde ze aan mensen die op hun eentje aan het naaien zijn of aan naaiclubs of andere verenigingen die nu apart aan het werk zijn. Alle gemaakte mondmaskers zijn te bewonderen op radio2.be. Meer informatie over hoe je een mondmasker kan maken, is hier te vinden: https://radio2.be/corona/maak-jij-ook-mondmaskers-radio-2-bezorgt-je-stof

Radio 2 Tuindag

Dit jaar organiseert Radio 2 een alternatieve Tuindag (de gewoonlijke Tuindag in Bokrijk kan om begrijpelijke redenen niet doorgaan). De Madammen brengen tijdens hun uitzending morgen veel tuintips en de nieuwste trends voor de tuin. Luisteraars kunnen hun vragen stellen aan de verschillende tuinexperts. En iedereen mag dit jaar ook pochen met z’n eigen tuin. Via de app kijken we binnen bij de tuinen van bekend en onbekend Vlaanderen, en ook via televisie want De madammen zijn die voormiddag te zien op Eén.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met