Skip to Content
Lieven Van Gils presenteert 'De EK-watchers' op Radio 2

Lieven Van Gils presenteert 'De EK-watchers' op Radio 2

De ideale vakantiejob voor Lieven Van Gils, vanaf 28 mei elke zaterdag van 8 tot 10 uur

Vanmorgen heeft Ruben Van Gucht de fakkel doorgegeven aan Lieven Van Gils als presentator van het zaterdagochtendprogramma op Radio 2. Vanaf 28 mei presenteert Lieven in het slot van 'De Weekwatchers' het voetbalprogramma 'De EK-watchers'. Daarin staat de beleving van het EK centraal en gaat Lieven op zoek naar de verhalen achter het EK, samen met de voetbalwatchers waaronder Kürt Rogiers en Kevin Janssens.

Voor het eerst sinds jaren trekt Lieven deze zomer niet mee naar Frankrijk voor de Tour de France. Tot en met donderdag 9 juni presenteert hij 'Van Gils en gasten' op Eén en tijdens de zomermaanden doet hij het wat kalmer aan. Maar tussenin laat Lieven graag de voetbalsfeer leven op Radio 2.

Lieven kijkt er alvast naar uit: "Heb ik één seconde getwijfeld toen Radio 2 mij vroeg of ik het team van 'De EK-watchers' wilde versterken? Een halve misschien. Radio maken bij de grootste familie, op een zaterdagochtend, als de EK-koorts het land in zijn greep heeft? Hoe spannend is dat!"

'De EK-watchers', van zaterdag 28 mei tot 25 juni, ten laatste tot 9 juli 2016 op Radio 2

'De EK-watchers' blikt terug op de opvallendste EK-gerelateerde gebeurtenissen van de afgelopen week. En blikt vooruit met de grootste aandacht voor de Rode Duivels. Het programma mikt op iedereen, jong en oud, voetballiefhebber of voetballeek.

Lieven Van Gils

Lieven Van Gils neemt de fakkel over van Ruben Van Gucht die vanaf 28 mei in het spoor van de Rode Duivels reist. Er zijn nog oefenwedstrijden op 28 mei (tegen Zwitserland), op 1 juni (tegen Finland) en op 5 juni (tegen Noorwegen). Vanaf 10 juni zit Ruben in het kielzog van de Rode Duivels in Frankrijk.

Vanaf 28 mei live om 8 uur

'De EK-watchers' loopt live, elke zaterdag van 8 tot 10 uur, zolang de Rode Duivels in het EK zitten. Dus zeker tot en met 25 juni. Als ze de kwartfinale halen, is er ook een uitzending op 2 juli. In het ideale scenario stoten ze door tot de halve finale, en is er ook nog een uitzending van de 'De EK-watchers' op 9 juli.

De EK-watchers: van Kürt Rogiers tot Kevin Janssens

Lieven nodigt wekelijks voetbalwatchers uit die het EK en de Rode Duivels op een heel persoonlijke manier en vaak verrassende wijze belichten. 

De eerste EK-watcher is Kürt Rogiers (op 28 mei). Later komen onder andere ook Kevin Janssens en Niels De Stadsbader.

Ruben Van Gucht laat van zich horen vanuit Frankrijk, want hij zit tijdens het hele EK in het kielzog van de Rode Duivels. Hij vertelt over zijn persoonlijke beleving van het EK: wat hij daar ziet en meemaakt achter de schermen.

Kamal Kharmach komt elke week met een exclusief interview met één van de Rode Duivels aandraven. Hij gaat op zoek naar de menselijke kantjes van onze Duivels, ver van het voetbalveld.

Ex- Rode Duivel Leo Van der Elst bezoekt wekelijks een ‘verwante’ van één van onze Duivels.

En Miguel Wiels en zijn band brengen liedjes die aansluiten bij de EK-actualiteit.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos