Kristel Verbeke versterkt consumententeam Radio2

Kristel Verbeke versterkt consumententeam Radio2

Tijdens Radio2 Top2000 maakt Xavier Taveirne rest van zijn team én programmanaam bekend

Donderdag 14 december – Vanaf maandag 8 januari presenteert Xavier Taveirne het nieuwe consumentenprogramma op Radio2, elke weekdag tussen 9 en 10 uur. Xavier zal het radioprogramma niet alleen maken. Hij krijgt hulp van een team én de Radio2-luisteraars. Een van de mensen die Xavier zal bijstaan om consumenten sterker en slimmer te maken, is Kristel Verbeke.

Eerder hielp Kristel, in het VRT 1-programma Geld gezocht, al gezinnen om hun budget op orde te krijgen. Dat deed ze samen met Kamal Kharmach. In Zorgen voor mama, ook op VRT 1, praat ze met moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Haar expertise zet Kristel voortaan ook in bij Radio2.

Koopjes? Niet altijd goeie zaak

Kristel houdt Xavier met de voetjes op de grond en zorgt dat consumeren betaalbaar blijft binnen elk budget. Hoe blijven de tips die Xavier geeft, betaalbaar voor iedereen? Zijn ze toepasbaar op elk budget? Mensen die veel verdienen, hebben vaak veel kosten. Mensen die minder of erg weinig verdienen, hebben minder keuze. Op reis gaan bijvoorbeeld, is voor iedereen anders en moet je ook telkens anders aanpakken. Beleggen is niet alleen voor de rijken, ook als je minder hebt kun je slim beleggen, maar dan moet je wel de juiste keuze maken. Inkopen doen doe je naar je budget.

Eén van de dingen waar Kristel bij zal helpen, zijn de koopjes. Dé periode om allerlei spullen te kopen? Niet meteen! Let op voor verleiding, hou je aan je budget en koop niet zomaar alles, want je doet niet altijd een goeie zaak. De winterkoopjes zullen een week bezig zijn wanneer het nieuwe consumentenprogramma van start gaat, meteen het goeie moment om daar even stil bij te staan.

Meer nieuws tijdens Radio2 Top2000

Hoe het nieuwe consumentenprogramma zal heten, is nog niet bekend. Dat onthult Xavier tijdens de Radio2 Top2000, tussen kerst en nieuw. Dan kom je ook te weten wie er nog deel uitmaakt van het team rond Xavier.

Dat is meteen het begin van een breder VRT-verhaal. Xavier zal ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken de Vlaming helpen en informeren rond consumentenzaken.

Heb je zelf een vraag voor Kristel of Xavier? Stuur een mail naar consumenten@radio2.be of stuur een bericht in de Radio2-app.

Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos