Skip to Content
Jana Smeets presenteert Radio2 Start je dag in Limburg

Jana Smeets presenteert Radio2 Start je dag in Limburg

Dinsdag 12 juli 2022 – Vanaf vandaag word je in Limburg wakker met de stem van Jana Smeets. Zij presenteert voortaan Radio 2 Start je dag in Limburg.

Jana Smeets – © VRT
Jana Smeets – © VRT

Jana vervangt Daan Masset, die op 1 juli na twaalf jaar stopte als ochtendpresentator en andere dingen gaat doen bij Radio2. Jana werkt al enkele jaren voor Radio2 op de redactie in Vlaams-Brabant, maar is ook voor de Limburgse luisteraars geen onbekende. Wanneer Daan niet op post kon zijn, verving Jana hem met veel enthousiasme. En voortaan doet ze dat dus fulltime. Een job die haar op het lijf geschreven is, want Jana is geboren in Lanaken, heeft een groot hart voor Limburg, volgt de actualiteit op de voet én heeft een stem waar je spontaan vrolijk van wordt.

Babbelen als de beste

Radio maken is voor Jana een echte droomjob. Als kind deed ze dat al met een cassetterecorder of zorgde ze voor liveverslaggeving bij haar voetballende buurjongens. Ook al kende ze niets van de spelregels, erover babbelen kon ze als de beste. Radio is dus haar grote passie, maar Jana is ook gek op katten, gaat graag naar een concert, houdt van joggen door het bos en zakt met plezier onderuit op een sfeervol terras. Ze geniet volop van zonnige dagen, muziek, feestjes en gezelligheid.

Jana Smeets: “Toen de vraag kwam om Daan Masset te vervangen als presentator bij Radio2 in Limburg, heb ik even getwijfeld: kan ik wel in zijn voetsporen treden? Maar als geboren en getogen Limburgse is het een hele eer om mijn mede-Limburgers een fijne ochtend te mogen bezorgen. Hoewel ik er al even niet meer woon, is Limburg altijd deel van mij gebleven. Het vroege opstaan wordt pittig, maar hey, niets dat koffie niet kan oplossen. Kortom: laat maar komen. Ik zet mijn wekker, jij de jouwe ook?”

Radio2 Start je dag in Limburg, met Jana Smeets | elke weekdag van 6 tot 8 uur | op Radio2, in de Radio2-app en via radio2.be

Bart Verbeeck VRT Communicatie

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos