Skip to Content
Inspecteur Sven Pichal helpt luisteraars bij het invullen van hun belastingbrief met een extra lange belastingspecial

Inspecteur Sven Pichal helpt luisteraars bij het invullen van hun belastingbrief met een extra lange belastingspecial

Worstelen met belastingaangiftes? Het callcenter van De Inspecteur beantwoordt alle fiscale vragen op woensdag 3 en donderdag 4 juni

Maandag 1 juni 2020 – De belastingaangifte blijft voor veel mensen een jaarlijks terugkerende complexe materie. Velen geraken er niet wijs uit en weten niet waar er bepaalde inkomsten of uitgaves moeten ingevuld worden. De Inspecteur maakt naar jaarlijkse gewoonte komaf met ingewikkelde aangiftes tijdens de belastingspecial op Radio 2. Dit jaar trekt hij er voor het eerst twee volledige dagen voor uit.

Op woensdag 3 en donderdag 4 juni opent De Inspecteur samen met de FOD Financiën het belasting-callcenter. Specialisten van de Federale Overheidsdienst beantwoorden fiscale vragen van Radio 2-luisteraars van 8.00 tot 17.00 uur. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Het callcenter is voor alle veiligheid uiteraard helemaal coronaproof: alle experts beantwoorden de hulplijn van thuis uit. Het nummer van het callcenter, 078 353 456, wordt gedurende beide dagen regelmatig herhaald op Radio 2.

On air

Een extra lange belastingspecial betekent ook extra on air en online tips voor de Radio 2-luisteraars. Op woensdag 3 juni komt alvast minister De Croo langs bij De Inspecteur. Op donderdag 4 juni beantwoordt Francis Adyns van de FOD Financiën de meest gestelde vragen bij Sven. Ook De Madammen, de Topcollectie en Spits volgen de hulplijn op de voet. Sven geeft gedurende de tweedaagse een stand van zaken en komt regelmatig met interessante updates en weetjes op de proppen.

Én online

Niets missen van de special? Niet alleen on air, maar ook online kan iedereen de fiscale tips & tricks volgen in de Radio 2-app.

Woensdag 3 juni om 9.00 uur interviewt Sven Francis Adyns over de nieuwigheden in de belastingaangifte van dit jaar. En om 14.00 uur vertelt Sven hoe je ervoor kan zorgen dat je geen cent te veel belastingen betaalt.

Donderdag 4 juni om 9.00 uur komt Adyns nog eens terug op de meest gestelde vragen. Om 14.00 uur ten slotte vat Sven de extra lange special samen: wat hebben we nu geleerd? Meekijken kan elke dag vanaf 9.00 uur via de Radio 2-app, te downloaden op smartphone of via app.radio2.be.

Story image

De belastingspecial van De Inspecteur: op woensdag 3 en donderdag 4 juni van 8.00 tot 17.00 uur op Radio 2 en via de Radio 2-app.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos