Skip to Content
Inspecteur Sven Pichal helpt luisteraars bij het invullen van hun belastingbrief

Inspecteur Sven Pichal helpt luisteraars bij het invullen van hun belastingbrief

Extra lange belastingspecial: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei op Radio 2

Vrijdag 21 mei 2021 – Oei, is het alweer die tijd van het jaar? Binnenkort moet de belastingaangifte weer binnen, en heel wat Belgen zien daar elk jaar ongelofelijk tegenop. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want door de coronacrisis zag ons leven en ons inkomen er het voorbije jaar wat anders uit. Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen zorgen. De Inspecteur maakt ook dit jaar komaf met ingewikkelde aangiftes tijdens een extra lange belastingspecial op Radio 2. Voor de gelegenheid duurt die dit jaar maar liefst vier dagen: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei.

Inspecteur Sven Pichal © Radio 2
Inspecteur Sven Pichal © Radio 2

Callcenter

Op woensdag 26 en donderdag 27 mei opent Radio 2 het callcenter van De Inspecteur samen met de Federale Overheidsdienst Financiën. Specialisten van de Federale Overheidsdienst beantwoorden van 8.30 tot 17.00 uur alle fiscale vragen van Radio 2-luisteraars. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Het callcenter is voor alle veiligheid uiteraard helemaal coronaproof: alle experts beantwoorden de hulplijn van thuis uit. Het nummer van het callcenter wordt gedurende beide dagen regelmatig herhaald op Radio 2.

On air

  • Dinsdag 25 mei: Wat is er nieuw op je belastingbrief? Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, beantwoordt alle vragen.
  • Woensdag 26 mei: Welke invloed heeft thuiswerken op je belastingbrief? En is een boekhouder zijn geld waard? Met Journaliste Sonja Verschueren van De Tijd.
  • Donderdag 27 mei: Wat zijn de meest gestelde vragen in het callcenter? Met Francis Adyns van de FOD Financiën.
  • Vrijdag 28 mei: Hoe ziet de belastingbrief er in de toekomst uit?

Én online

Niets missen van de special? Niet alleen on air, maar ook online kan iedereen de fiscale tips & tricks de hele week volgen. Ook na de radio-uitzendingen blijft De Inspecteur paraat, met 3 live-vragensessies in de Radio 2-app:

  • Dinsdag 25 mei: De nieuwigheden op je belastingbrief, met Francis Adyns van de FOD Financiën.
  • Woensdag 26 mei: Welke invloed heeft thuiswerken op je belastingbrief? Kan je bijvoorbeeld je nieuwe bureaustoel inbrengen, of de extra verwarmingskosten? Met Journaliste Sonja Verschueren van De Tijd.
  • Vrijdag 28 mei: Wat hebben we geleerd en wat moeten we onthouden? Met Francis Adyns van de FOD Financiën.

Meekijken kan elke dag vanaf 9.30 uur via de Radio 2-app, te downloaden op smartphone of via radio2.be/app. Ten slotte vat De Inspecteur alles samen op radio2.be, zodat iedereen ook nadien moeiteloos de antwoorden vindt op de meest prangende vragen.

De belastingspecial van De Inspecteur: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei op Radio 2 en via de Radio 2-app.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos