Goeiemorgen Morgen!: elke weekdag live op Radio2, VRT MAX én Eén

Goeiemorgen Morgen!: elke weekdag live op Radio2, VRT MAX én Eén

Met Margaux van de regio ergens in Vlaanderen en nieuwsstemmen Charlotte en Chaima in de studio

Dinsdag 17 januari 2022 – Volgende week is het zover: op de 23e dag van het jaar 23 gaat Goeiemorgen Morgen! van start, de nieuwe ochtendshow van Radio2. Peter Van de Veire en Kim Van Oncen maken je elke weekdag wakker, met veel humor, nieuws dat je niet mag missen en boeiende verhalen uit jouw buurt. Peter en Kim zorgen voor een heldere blik op jouw regio, Vlaanderen én de wereld. Ze krijgen daarvoor de hulp van Margaux van de regio en nieuwsstemmen Charlotte en Chaima. Het team is klaar om jou op een positieve manier wakker te maken en jij kan en mag over alles meepraten. Goeiemorgen Morgen! krijgt ook een eigen logo.

Peter:Goeiemorgen Morgen! mogen zeggen tegen de Radio2-luisteraar en dat élke ochtend. Het is een voorrecht. We gaan er iets positiefs van maken, dat kan deze norse wereld absoluut gebruiken. En we doen het samen met de luisteraar, want dat is en blijft de belangrijkste gast in deze ochtendshow. Het is van de geboorte van mijn zoon geleden dat ik nog zo heb uitgekeken naar iets.”
Kim: “Wat een avontuur waar ik in mag springen! Elke ochtend de Vlaming wakker mogen maken met een glimlach lijkt me zo'n privilege, daarvoor laat ik met plezier een stukje van mijn slaap. Ik ben leergiering, enthousiast en nu al een beetje moe, maar vooral blij dat ik dit met een radio-icoon als Peter mag doen. Bovendien heb ik geen filter. Ik ben benieuwd wat Peter en de luisteraars gaan vinden van mijn buikgevoel en ongezouten mening. Ik blijf in elk geval heel dicht bij mezelf wanneer ik jouw keuken binnenval, je auto, werkplek of waar je ook luistert. Goeiemorgen Morgen! lieve luisteraar, ik ben klaar voor jou.”

Margaux van de regio

Regionale berichtgeving is en blijft ontzettend belangrijk voor Radio2. De nieuwsbulletins uit de vijf regio's blijven behouden op de vertrouwde tijdstippen (zeven keer per dag), dus ook tijdens Goeiemorgen Morgen!. Maar je zal nog meer verhalen uit jouw buurt horen. En die krijg je onder andere van Margaux van de regio. Zij doorkruist heel Vlaanderen en trekt elke dag naar een andere plek, van De Panne tot Maaseik, op zoek naar een boeiend verhaal uit jouw streek. Margaux Bogaert werkte al als redactrice en reporter bij De Inspecteur en Radio2 Spits, doorkruiste als Ladybiker ons land en presenteerde de Radio2 Album200. Voortaan maakt ze deel uit van de ochtendploeg en houdt de vinger aan de pols in heel Vlaanderen. Hiervoor krijgt ze de hulp van de regionale redacties van Radio2.

Margaux: “Ik heb de voorbije drie zomers voor Radio2 heel Vlaanderen rondgefietst, op zoek naar toffe vakantieplekken in eigen land. Ik weet dus al waar het heel mooi en plezant is. Ik kijk er nu enorm naar uit om onze luisteraars te ontmoeten en hun regionale verhalen te vertellen. Groot of klein nieuws, ik ben één en al oor.”

Charlotte en Chaima van het nieuws

Charlotte Crul en Chaima Saysay worden de vaste nieuwsstemmen van Goeiemorgen Morgen!. Ze wisselen elkaar af en houden je op de hoogte van alles wat er in ons land en de wereld gebeurt. De twee brengen het nieuws in de Radio2-studio zelf, wat voor de nodige dynamiek met Peter en Kim zal zorgen. Charlotte Crul presenteert sinds 2017 het nationale nieuws bij Radio2. Daarvoor werkte ze tien jaar als reporter, eindredacteur en presentator bij Radio2 in Oost- en West-Vlaanderen. Haar radiocarrière begon ze bij Klara. Chaima Saysay hoorde je tot nu toe op MNM. Zij begon haar loopbaan bij Karrewiet en werkt ondertussen al meer dan tien jaar als journaliste voor VRT. Het regionale nieuws wordt gebracht door de vertrouwde nieuwsstemmen uit jouw buurt.

Charlotte en Chaima: “We kijken er enorm naar uit om als nieuwslezer nu ook deel uit te maken van het programma zelf en de luisteraars weg te wijzen in de nieuwsverhalen van de dag. Aan de zijde van Peter en Kim wordt het gezellig! Na Goeiemorgen Morgen! blijven we ook verder op het uur het nieuws brengen op Radio2, tot en met 12 uur.”

Hou Peter en Kim goed in de gaten

Goeiemorgen Morgen! zal ook te zien zijn op Eén en VRT MAX, van 6 tot 9 uur. Kijk aan de ontbijttafel gezellig binnen in de gloednieuwe radiostudio en volg alles wat Peter en Kim doen. Ook de bezoeken van Margaux van de regio zal je mét beeld kunnen volgen. Tussen 9 en 10 uur krijg je op Eén dan livebeelden uit het hele land te zien, terwijl op Radio2 De Inspecteur consumentenproblemen oplost. Van 10 tot 12 uur kun je Radio2 Ann&Daan volgen, zowel op Radio2, VRT MAX als Eén.

Als luisteraar hoor je er écht bij. Heel Vlaanderen kan vanaf maandag uit de Goeiemorgen-Morgen!-Mok drinken. Hoe krijg je die op je ontbijttafel? Door het legendarische radiospel Punto Punto te winnen. Een snel en heerlijk moment tussen 7 en 7.30 uur. Je bent metéén wakker. Peter en Kim willen ook jouw mening kennen. Die kun je elke dag delen om 8.10 uur in Mijn Gedacht.

Ook het weer en verkeer krijgen een prominente plaats. Je zal de informatie niet alleen horen, ook zien als je kijkt naar Eén of VRT MAX. Je krijgt er weer- en verkeerskaarten in beeld.

Hugo Sigal eerste gast in eerste show

De nieuwe ochtendshow van Radio2 heet Goeiemorgen Morgen!. Peter Van de Veire vroeg toestemming om de titel van het bekendste nummer van Nicole & Hugo te gebruiken. Hugo Sigal was heel erg ontroerd en gaf uitgebreid zijn zegen. Tijdens de eerste uitzending, op maandag 23 januari, is Hugo de eregast. Hij krijgt een bijzonder eerbetoon.

Het gesprek tussen Peter en Hugo kun je bekijken op VRT MAX. Lees er hier meer over.

Goeiemorgen Morgen!, met Peter Van de Veire en Kim Van Oncen

  • Vanaf maandag 23 januari 2023.
  • Elke weekdag tussen 6 en 9 uur.
  • Op Radio2, VRT MAX en Eén.
  • Volg Goeiemorgen Morgen! ook op Instagram.
Bart Verbeeck VRT Communicatie

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos