Electric Light Orchestra met "Mr. Blue Sky" bovenaan in de Top 70 van de Jaren 70

Ike & Tina Turner duiken van de eerste naar de achtste plaats

Tijdens de herfstvakantie stond Radio 2 een week lang in het teken van de jaren 70. De radiozender draait muziek uit dat decennium en blikt terug op feiten, gebeurtenissen en persoonlijkheden uit die tijd die ons zijn bijgebleven. Traditiegetrouw eindigt deze week met de Top 70 van de jaren 70, met Christel Van Dyck en Peter Verhulst op vrijdag 3 november van 10 tot 16 uur.

De voorbije dagen hebben de Radio 2-luisteraars massaal gestemd en dit is het resultaat: Electric Light Orchestra met "Mr. Blue Sky" uit 1977 prijkt bovenaan in de Top 70 van de Jaren 70. De tweede plaats is voor "Sebastian" van Steve Harley & Cockney Rebel (1973). Deep Purple met "Child in Time" (1970) vervolledigt het podium.

Vorig jaar stond "Nutbush City Limits" van Ike & Tina Turner voor het eerst op nummer 1, gevolgd door Queen met "Bohemian Rhapsody" en The Rolling Stones met "Angie". Nu zakt de voormalige top drie respectievelijk naar plaatsen 8, 5 en 12.

Er staan tien Nederlandstalige nummers in de Top 70, met de hoogste plaats voor Zjef Vanuytsel op 21 met "De Zotte Morgen". Het jaar 1971 levert de meeste hits, met elf nummers uit dat jaar.

Top tien

Dit is de volledige top tien:

  1. "Mr. Blue Sky" - Electric Light Orchestra
  2. "Sebastian" - Steve Harley & Cockney Rebel
  3. "Child in Time" - Deep Purple
  4. "You're the First, the Last, my Everything" - Barry White
  5. "Bohemian Rhapsody" - Queen
  6. "Dancing Queen" - Abba
  7. "Hotel California" - The Eagles
  8. "Nutbush City Limits" - Ike & Tina Turner
  9. "Sultans of Swing" - Dire Straits
  10. "Go Your Own Way" - Fleetwood Mac

Bekijk hier de volledige lijst.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met