"Een ster" van Stan Van Samang op nummer 1 in De Vlaamse 100 van Radio 2

Will Tura staat met maar liefst 5 nummers in de top 100, Clouseau met 4

 

Op deze Vlaamse feestdag ging Radio 2 in De Vlaamse 100 op zoek naar het beste nummer uit de Vlaamse muziekgeschiedenis. Luisteraars konden de voorbije weken op hun favoriete nummers stemmen, en de grote winnaar is "Een ster" van Stan Van Samang. Het lied stond ook vorig jaar op nummer 1 in De Vlaamse 100. Op nummer 2 prijkt dit jaar Raymond van het Groenewoud met "Twee meisjes" en op nummer 3 volgt "Mia" van Gorki

Christel Van Dyck en Showbizz Bart  presenteerden De Vlaamse 100 van 13.00 tot 20.00 uur live vanop de Grote Markt in Brussel, waar Radio 2 partner is van Brussel danst/Vlaanderen feest. In De Vlaamse 100 konden luisteraars niet enkel genieten van de 100 beste nummers gemaakt door Vlaamse artiesten, maar ook van tal van live-optredens. Onder andere Liliane Saint-Pierre, Johan Verminnen, Yevgueni en Belle Perez kwamen langs. 

Enkele opvallende cijfers uit De Vlaamse 100

  • Will Tura is de best scorende artiest - hij staat met maar liefst 5 nummers in de lijst: Eenzaam zonder jou (op 4), Ik mis je zo (11), Hemelsblauw (23), Omdat ik Vlaming ben (29) en Vlaanderen m'n land (83).
  • Clouseau volgt met 4 nummers: Afscheid van een vriend (op 7), Nobelprijs (15), En dans (43) en Daar gaat ze (51).
  • De nummer 1 uit De Vlaamse 100, "Een ster", scoort bij het publiek niet enkel in de versie van Stan Van Samang: ook de versie van Christoff (50) staat in de top 100.
  • Ook "Honeybee" staat 2 keer in de lijst: in de versie van Belle Perez (79) en in de versie van Johannes Genard (64).
  • In totaal staan er 73 Nederlandstalige liedjes in de lijst.

Ontdek hieronder de top 10 van De Vlaamse 100. Op de website van Radio 2 is na de uitzending de volledige lijst van 100 nummers te vinden.

 

Nummer (2017) Nummer (2016) Artiest Titel
1 1 Stan Van Samang Een ster
2 4 Raymond van het Groenewoud Twee meisjes
3 8 Gorki Mia
4 3 Will Tura Eenzaam zonder jou
5 26 Wim De Craene Tim
6 52 Dana Winner Ik hou van jou
7 29 Clouseau Afscheid van een vriend
8 9 Noordkaap Ik hou van u
9 11 Bart Kaell De Marie Louise
10 2 Soulsister The way to your heart

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met