Skip to Content
Dit is De Humorklas 2020 van Radio 2

Dit is De Humorklas 2020 van Radio 2

Zondag 15 december - Elke twee jaar gaat Radio 2 in De Humorklas op zoek naar opkomend comedytalent. Met De Humorklas geeft Radio 2 onbekend humortalent de kans om zich te bewijzen. Cabaret, stand-up comedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten.

Uit de vorige succesvolle edities onthouden we deelnemers zoals Jens Dendoncker, Kamal Kharmach, Sander VDV, Yannick Noben, Soe Nsuki en Amelie Albrecht. Allemaal hebben ze intussen hun sporen verdiend op en naast het podium.

De jury heeft na een intense selectiedag 9 kandidaten geselecteerd uit ruim 70 inzendingen. Zij zijn de leerlingen van De Humorklas 2020

De 9 leerlingen van De Humorklas

Zondag 15 december kwamen beginnende comedians auditie doen voor ‘meester’ Han Coucke en een Radio 2-jury. Uiteindelijk werden 9 leerlingen geselecteerd, waarmee Han Coucke vanaf morgen aan de slag gaat in workshops. Een van hen zal zich op 25 maart 2020 de winnaar van De Humorklas 2020 mogen noemen.

Dit zijn de 9 leerlingen van De Humorklas 2020:

 • Karel De Rijcke (28) is een Gentenaar die al 3 jaar optreedt met zijn eigenzinnige set. Hij is lid van The Lunatics in Gent en stond al in het voorprogramma van Steven Mahieu en David Galle.
 • Charlotte Vandegehuchte (28) uit Gent is ook niet nieuw in de comedywereld. Ze doet al 3 jaar aan stand-up comedy en is actief bij het improvisatietheater Improcessie. Charlotte deed eerder al eens auditie voor De Humorklas.
 • Benjamin Roeges is 36 jaar en komt uit Wambeek. Hij nam in 2013 deel aan 'Zennekikomiek', een comedytraject uit het Pajottenland. Benjamin haalde in 2014 de voorrondes van Humo's Comedy Cup.
 • Jonas Van Weerst uit Sint-Amandsberg (39) stond nog niet eerder met comedy op de planken. Hij houdt zich al jaren bezig met storytelling en theater. Verhalen vertellen voor een publiek is dus absoluut zijn ding.
 • Fré Vanwijnsberghe uit Wilrijk is met z'n 16 jaar de junior van de groep. Dat wil echter niet zeggen dat hij onervaren is. Fré heeft al zo'n 13 open mics gedaan en is vastberaden veel te leren tijdens De Humorklas. Hans Teeuwen en Xander De Rycke zijn z'n voorbeelden.
 • Quinten Leon (31) uit Brussel heeft na zijn opleiding aan het kunsthumaniora en de theaterschool al heel wat voorstellingen gespeeld en performances gedaan. Momenteel houdt hij zich vooral bezig met stand-up comedy in het Nederlands én Engels.
 • Peter Kluppels (41) uit Borgerhout is de nestor van de klas. Hij is al 13 jaar bezig met stand-up comedy, na eerst gestart te zijn met slam poetry. In 2016 haalde hij de finale van Humo's Comedy Cup. Olaf uit de Disneyfilm Frozen is een van zijn voorbeelden.
 • Jade Mintjens is 21 jaar, afkomstig uit Westmalle en een bezige bij. Ze studeerde aan het Lemmensinstituut, speelt piano, acteerde in onder andere Metsiers/fABULEUS, houdt zich bezig met stand-up comedy en is actief bij The Lunatics.
 • Yannick Joos (35) uit Laken is al zo'n 3 jaar bezig met stand-up comedy. Hij probeert zoveel mogelijk open mics en voorstellingen te spelen, tot wel zo'n 4 keer per week. Dat combineert Yannick met een job als orthopedagoog. ​
De Humorklas 2020
De Humorklas 2020

Meester Han Coucke

Radio 2 doet al voor de vierde keer een beroep op Han Coucke en productiehuis De Hofleveranciers om deze comedywedstrijd tot stand te brengen. De Humorklas is gebaseerd op een leertraject dat werd bedacht door De Hofleveranciers, waarin beginnende comedians tijdens een reeks workshops bijgestuurd worden door Han Coucke. Zo krijgen ze de kans om onder zijn begeleiding hun comedyset scherp te stellen, een werkwijze die in het verleden al zijn vruchten heeft afgeworpen.

De gastdocenten

Han Coucke moet de klus niet alleen klaren; tijdens de workshops komen ook verschillende gastdocenten langs om de beginnende comedians iets bij te leren: Henk Rijckaert (vloggen met humor), Walter Baele (typetjes en imitaties) en Jeroen Dewulf (improvisatie).

Tijdens de verschillende finalerondes krijgen de leerlingen de kans om hun talenten aan het publiek en een jury van bekende comedians en comedykenners te tonen. In combinatie met de vele workshops gegeven door Han en de drie gastdocenten, biedt De Humorklas de unieke kans om uit hun directe feedback te leren. De finalerondes gaan door op:

 • zaterdag 25 januari 2020 (kwartfinale) in de Trukendoos in Harelbeke;
 • woensdag 4 maart 2020 (halve finale) in CC Palethe in Overpelt;
 • woensdag 25 maart 2020 (finale) in CC De Werf in Aalst.

Finalistentour met Yannick Noben

De Humorklas is een afvalrace. Elke finaleronde vallen er 3 kandidaten af, tot de 3 finalisten bekend zijn. Nieuw dit jaar is dat die 3 finalisten samen met de winnaar van vorig jaar, Yannick Noben, door Vlaanderen touren tijdens de Finalistentour. ​

 De Humorklas wordt gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture.

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos