Dit is De Humorklas 2018

Zoals elke twee jaar, gaat Radio 2 opnieuw op zoek naar opkomend comedytalent in De Humorklas, een uniek humorconcours. In De Humorklas wil Radio 2 onbekend humortalent de kans geven om zich te bewijzen. Cabaret, stand-up comedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Het kan allemaal.

Uit de vorige succesvolle edities onthouden we deelnemers zoals Jens Dendoncker, Kamal Kharmach, Sander VDV en Soe Nsuki. Allemaal hebben ze intussen hun sporen verdiend op en naast het podium.

De jury heeft na een intense selectiedag 9 kandidaten geselecteerdZij zijn de leerlingen van De Humorklas 2018

Benieuwd wie ze zijn? Je ontdekt het onder 'Lees meer'.

Zondag 28 januari kwamen 43 beginnende comedians auditie doen voor ‘meester’ Han Coucke, comedyrecensent Karel Michiels en een Radio 2-jury. Uiteindelijk werden 9 leerlingen geselecteerd, waarmee Han Coucke de komende maanden verder aan de slag gaat in workshops. Samen met gastdocenten Rob Vanoudenhoven en Raf Walschaerts begeleidt Han de leerlingen doorheen een aantal try-outs tot aan de finale op 30 mei.
 

De kandidaten

Han Coucke gaat vanaf vandaag aan de slag met deze 9 leerlingen. Een van hen zal zich de winnaar van De Humorklas 2018 mogen noemen.

 • Amelie Albrecht is 24 en maakte haar comedydebuut pas in oktober. Ze valt op door haar soms harde, maar altijd grappige humor. Ze vult haar dagen met zoveel mogelijk open mic’s en afwassen bij een restaurant in Dendermonde.
   
 • Ariane Van Hasselt is 30 jaar en komt uit Deurne. Deze roodharige energiebom studeerde musical in Tilburg en is al 8 jaar actief als freelance zangeres en actrice. Nu probeert ze ook humor toe te voegen aan haar repertoire
   
 • Ashley Verschaeve uit Roeselare is commercieel adviseur bij een bank. Hij heeft op zijn 23 nog geen enkele podiumervaring, maar wist met gemak de jury van zijn talent te overtuigen. Hij wil heel graag hetzelfde pad bewandelen als zijn grote voorbeeld Jens Dendoncker.
   
 • Gentenaar Elias Van Dingenen is 29 jaar en bakt taarten bij een atelier. Hij is al zo’n 2 jaar actief als standup-comedian en heeft in die tijd zoveel mogelijk podiumervaring opgedaan. Met succes, dus wat mopjes maken betreft… Daar bakt hij ook wat van!
   
 • De 27-jarige Eva Van Keer uit Borgerhout is flink geobsedeerd door Michael Van Peel. Hij is de reden dat ze begonnen is met comedy en veel van haar sets gaan over hem. In het dagelijks leven is ze Compliance Officer bij een bank- en verzekeringsgroep. Ze koestert daarnaast ook politieke ambitie.
   
 • Jeroen Maris is 35 jaar en komt uit Boortmeerbeek. Hij heeft al heel wat comedy-ervaring: hij won vorig jaar het Leids Cabaretfestival met 2 kompanen als De Hygiëna’s, maar nu wil hij het solo eens proberen. Of dat met muzikale humor of met pure standup wordt, zal hij proberen uitzoeken tijdens De Humorklas.
   
 • Mohsin Abbas is 29 jaar, en werkt op het kabinet van de 4e schepen in zijn thuisstad Oostende. Een grote bron van inspiratie vindt hij in zijn Pakistaanse roots, maar ook in de politiek, waarmee hij zijn brood verdient. Zijn comedyvoorbeeld is de Amerikaanse stand-upper Pablo Francisco.
   
 • De 26-jarige Stijn Verdegem woont in Gent en werkt daar ook, in een buitenschoolse kinderopvang. Hij is nog geen jaar actief als stand-up comedian, maar deze enthousiaste verteller stond toch al op een 30-tal open mic’s.
   
 • Yannick Noben werd op zijn 16de militair in Namen. Ondertussen is hij 35 jaar, woont hij in Diepenbeek en is hij Officier bij de dienst Ontmijning & Explosieven. Ook op het podium is hij explosief: zo’n twee keer in de week laat hij een spervuur van woorden los op zijn publiek. 
   

Meester Han Coucke

Het is al voor de derde keer dat Radio 2 met Han Coucke en het productiehuis De Hofleveranciers in zee gaat voor deze comedywedstrijd. De Humorklas is gebaseerd op een leertraject dat door De Hofleveranciers is uitgedacht, en waarin beginnende comedians tijdens een reeks workshops bijgestuurd worden door Han Coucke. Zo krijgen ze de kans om onder begeleiding hun comedyset scherp te stellen, een werkwijze die in het verleden zijn vruchten al heeft afgeworpen.

 

De gastdocenten

Nieuw in deze editie van De Humorklas, zijn de gastdocenten. De leerlingen krijgen onder meer workshops improvisatie door Rob Vanoudenhoven en liedjes schrijven door Raf Walschaerts.

Rob Vanoudenhoven is vooral bekend als tv-presentator, van programma’s als De XII werken en Taxi Vanoudenhoven. Maar voor Rob is het eigenlijk allemaal begonnen via improvisatie, bij de Belgische Improvisatie Liga. Daar werd hij door Marc Uytterhoeven ontdekt en zo werd hij panellid in het semi-satirische Canvas-programma Alles kan beter. Hij schreef ook verschillende sketches voor Chris Van den Durpel en speelde er soms ook in mee.

Raf Walschaerts is de helft van het Vlaams cabaretduo Kommil Foo. De twee begonnen in de jaren 80 op free podia. Raf omschrijft wat ze brengen als een mix tussen sérieux en slapstick, de sfeer op een koffietafel na een begrafenis als iedereen vijf pinten op heeft, een kruispunt tussen toneel, cabaret en concert. Met zijn jarenlange ervaring is hij de geknipte docent om de finalisten klaar te stomen voor een lied.

Workshops

Tijdens de verschillende finalerondes krijgen de leerlingen de kans om hun talenten te tonen aan het publiek én aan een jury van bekende comedians. Dat in combinatie met de workshops vormt een unieke kans om uit hun directe feedback te leren.

 • Week van 29 januari – avond workshop 1 (exacte datum en locatie nog te bepalen)
 • Week van 5 februari - avond workshop 2 (exacte datum en locatie nog te bepalen)
 • 20 februari 2018 – try-out 1 – Lebowski's Antwerpen
 • 23 februari 2018 – kwartfinale – Trukendoos Harelbeke
 • Avond workshop 3 (exacte datum en locatie nog te bepalen)
 • 28 maart 2018 – try-out 2 – CC Sint-Truiden
 • Avond workshop 4 (exacte datum en locatie nog te bepalen)
 • 31 maart 2018 – try-out 3 – Krekelhof Koksijde
 • 18 april 2018 – halve finale – CC Overpelt
 • Avond workshop 5 (exacte datum en locatie nog te bepalen)
 • 30 mei 2018 – finale – CC Aalst

De Humorklas wordt gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met