Skip to Content
De Rechtvaardige Rechters komt terug!

De Rechtvaardige Rechters komt terug!

Succesformat met Jo Van Damme keert terug op Radio 2

Twaalf jaar na de laatste aflevering op Canvas, maakt het legendarische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters een verrassende comeback op Radio 2.

De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit nieuwe programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

Jo Van Damme blijft op post als opperrechter en presentator. In zijn panel ontvangt hij klasbakken die we nog kennen uit de klassieke versie, zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen. Aangevuld met nieuwkomers zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche. Luisteraars mogen een opgefriste versie verwachten van dit legendarische panelprogramma dat eerder al een kijk-en luistercijferkanon was op Canvas en Radio 1:

Jan Knudde (nethoofd Radio 2):

"De VRT heeft een lange traditie van panelprogramma's waarin de actualiteit op een grappige manier gefileerd wordt. Denk maar aan De Taalstrijd of De Perschefs, allemaal bedacht door producer Paul Jacobs.  Toen De Rechtvaardige Rechters er in 2007 de brui aan gaven, bleven veel kijkers en luisteraars op hun honger zitten. Satirische nieuwsprogramma's hebben nochtans niet aan belangstelling ingeboet. Kijk naar het succes van De Kwis of Dit was het Nieuws in Nederland (ook nét terug van weggeweest) of Have I Got News for You dat al sinds 1990 loopt op de BBC. Hoog tijd dus dat ook De Rechtvaardige Rechters een comeback maken!"

De Rechtvaardige Rechters is vanaf zaterdag 31 maart om 10 uur te beluisteren op Radio 2, helemaal in lijn met de radiozender zijn lange traditie van humor-en amusementsprogramma’s op zaterdagochtend. Het andere legendarische panelprogramma De Zoete Inval met Luc Appermont keert terug in de zomer. Luc heeft het op dit moment erg druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat De Zoete Inval voortaan wordt afgewisseld met een andere succesformat dat zijn diensten al heeft bewezen: "De Rechtvaardige Rechters wordt trouwens gemaakt door hetzelfde team als De Zoete Inval met producer Sonny Vanderheyden. Ze gaan dat schitterend doen. Daar ben ik van overtuigd!"

Jo Van Damme stelt De Rechtvaardige Rechters met plezier aan u voor tijdens de eerste opname op donderdag 29 maart vanaf 20.00 uur in Muziekcentrum Track in Kortrijk (Radio 2 West-Vlaanderen). Om 21.15 uur is er een foto- en interviewgelegenheid. Bevestigen voor een interview kan ten laatste woensdag 28 maart via pers@vrt.be.


De Rechtvaardige Rechters: vanaf 31 maart elke zaterdag van 10 tot 11 uur op Radio 2.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos