Skip to Content
De Inspecteur loodst ook dit jaar iedereen vlot door belastingaangifte

De Inspecteur loodst ook dit jaar iedereen vlot door belastingaangifte

Belastingspecial 2022: van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juni op Radio 2 en vrtnws.be

Dinsdag 7 juni 2022 – Oei, is het alweer die tijd van het jaar? Ja dus. Binnenkort moet onze belastingaangifte weer binnen, en heel wat Belgen zien daar elk jaar ongelofelijk tegenop. Worstel jij met de grote envelop voor het aanslagjaar 2022? Geen nood! Radio 2 en VRT NWS helpen iedereen op weg. Sven Pichal beantwoordt deze week de meest prangende fiscale vragen in de belastingspecial van De Inspecteur, met dit jaar voor het eerst een callcenter op zaterdag.

Sven Pichal © Radio 2
Sven Pichal © Radio 2

Experts

Benieuwd wat er dit jaar niet aan je aandacht mag ontsnappen bij het invullen van je belastingaangifte? Sven Pichal overloopt het proces met tal van experts, zoals Francis Adyns van de FOD Financiën en Fatima Isarti van de actiegroep Fiscaal Ideaal. 

Kamal Kharmach vulde als kleine jongen al de aangiftes in van de hele wijk. Hij geeft op donderdag 9 en vrijdag 10 juni enkele handige tips.

Ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem komt op dinsdag 7 juni persoonlijk tekst en uitleg geven bij de huidige en toekomstige regels.

Callcenter

Uiteraard krijgt iedereen ook weer de kans om persoonlijke vragen stellen. Op donderdag 9 en zaterdag 11 juni kunnen luisteraars terecht bij het callcenter van De Inspecteur, samen met de FOD Financiën. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie.

Voor iedereen die het bos door de bomen niet meer ziet, bundelt De Inspecteur de antwoorden op de vaakst gestelde vragen op Radio2.be. Vragen voor Sven? Bezorg ze via inspecteur@radio2.be of met de hashtag #belastingen in de Radio 2-app.

Dit zijn de 14 meest gestelde vragen over jouw belastingaangifte
Dat die belastingaangifte geen pretje is wisten we al langer. En ook dit jaar zijn er maar liefst 839 codes die je mogelijk moet invullen. Gelukkig zorgt De Inspecteur in de Belastingspecial voor duidelijkheid. Dit zijn de antwoorden op de 14 vragen die de FOD Financiën dit jaar het meest krijgt. Even rustig ademhalen en hup, daar gaan we!
Radio 2

Live vragensessies

Ook na de radiouitzendingen van De Inspecteur blijft Sven Pichal paraat, met onder meer live vragensessies in de Radio 2- en VRT NWS-app. In de eerste sessie op woensdag 8 juni kunnen luisteraars vragen stellen aan VRT NWS-expert Michaël Van Droogenbroeck. Op vrijdag 10 juni is Fatima Isarti te gast. Fatima en Sven lichten samen toe hoe je je belastingaangifte zo efficiënt mogelijk invult.

Doorheen de dag duikt Sven ook op in andere Radio 2-programma's met interessante updates en weetjes. Hij vat alles samen op radio2.be, zodat iedereen ook nadien moeiteloos de antwoorden vindt op de meest prangende vragen.

Sven Pichal © Radio 2
Sven Pichal © Radio 2

De belastingspecial van De Inspecteur: dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juni op Radio 2, Radio2.be en vrtnws.be.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos