Christel Van Dyck neemt afscheid van Radio2

Christel Van Dyck neemt afscheid van Radio2

Radio-icoon was 35 jaar te horen op Radio2

Zaterdag 24 juni 2023- Vanochtend was Christel Van Dyck de centrale gast in Radio2 Weekwatchers. Daar kondigde ze aan dat ze na een lange carrière afscheid neemt van VRT. Morgen presenteert ze voor de laatste keer haar programma Radio2 Zintuigen. Daarin wordt ze verrast door bijzondere gasten. Uitzonderlijk maakt Christel een extra lange uitzending van 8 tot 10 uur. Tijdens de zomer werkt Christel nog verder aan de succesvolle podcast De Spiegel en nadien geniet ze van een welverdiend pensioen.

Story image
"Het waren heerlijke jaren en het was een voorrecht om dit te mogen doen. Ik kijk met veel dankbaarheid terug maar ik voel dat de tijd rijp is om in schoonheid te stoppen. Net zoals een renner die die ene koers teveel niet mag rijden. Ik wil graag iedereen bedanken die in mij geloofde en mij al die kansen gaf maar ik wil vooral de luisteraars bedanken. Dank je wel dat jullie er altijd waren, dank je wel voor de lieve berichten, de leuke ontmoetingen ergens onderweg. Zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest." Christel Van Dyck
“Dit is wel een heel speciaal afscheid. Na 35 jaar zullen we Christel zeker missen bij Radio2. Heel wat collega’s, ook ikzelf, hebben de eerste radiostappen gezet bij programma’s die Christel presenteerde. Christel maakte jarenlang authentieke radioprogramma’s waarin ze ook meeleefde met de luisteraars. Nu neemt ze een nieuwe afslag op haar rotonde en we wensen haar alle succes en veel tijd voor alles wat de voorbije jaren niet kon. Christel, bedankt om onze collega te zijn en een dikke merci voor al die mooie jaren bij VRT en Radio2!”. Rino Ver Eecke, netmanager Radio2

Christel Van Dyck begon in 1985 als nieuwslezer en redactiemedewerker bij Studio Brussel. Nadien maakte ze de overstap naar Radio2 in Limburg bij onder andere de programma's Op zoek naar Oscar, Het Eerste Bedrijf en Mag het iets meer zijn. Eind jaren '80 was ze ook te zien op BRT1 in het jeugdprogramma Klim op samen met Ben Crabbé. En later op TV1 met Kwislijn. In 1993 was ze te horen bij Radio2 in Antwerpen als opvolgster van Lutgart Simoens bij Vragen staat vrij. Samen met Filip Pletinckx presenteerde ze Met Twee, het eerste horizontale nationale programma op Radio2. Vervolgens presenteerde ze nog programma's zoals Huisraad en De zevende hemel.

Christel was naast de radio ook een veelgevraagde gast in programma's zoals De Drie Wijzen en Jan Publiek. Ze speelde gastrollen in Witse en Stille Waters en was ook te zien in Vlaanderen Vakantieland. Christel was gastvrouw van De Eregalerij van 2003 tot en met 2019. Van 2008 tot 2014 nam ze het populaire zaterdagochtendblok voor haar rekening met het programma En nu serieus, eerst met Luk Alloo en daarna afwisselend met Jan Verheyen en Michaël Pas. Nadien maakte Christel zeven jaar lang het succesvolle Radio2-programma De Rotonde op zondagochtend en sinds 2021 Radio2 Zintuigen.

Radio2 Zintuigen zondag 25 juni van 8 tot 10 uur op Radio2, VRT MAX, in de Radio2-app en live op VRT 1.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Radio2

 

 

 

 

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos