Cath Luyten en Niels Destadsbader zijn de meest gegeerde bekende Vlamingen

Niels Destadsbader klopt nipt Koen Wauters bij Miss Cupido

Speciaal voor Valentijn ging Kim Debrie in het gelegenheidsprogramma Miss Cupido op Radio 2 zoek naar de meest gegeerde bv’s. Ze vroeg aan de luisteraar met welke 'bekende Valentijn' hij of zij wel eens op date wil.

Er werd massaal gereageerd en gestemd via radio2.be. En daaruit blijkt dat Cath Luyten en Niels Destadsbader de meest gegeerde bekende Vlamingen zijn. Niels was alvast zeer gecharmeerd door zijn titel.

Niels Destadsbader:
"Ik weet niet waarom de luisteraars voor het tweede jaar op rij voor mij kiezen. Ik hoop dat mensen mij leuk en lief vinden en als zij dat vinden... vind ik hen ook leuk en lief (lacht). Ik heb vernomen dat Cath Luyten de meest begeerlijke vrouwelijke BV is. Ik moet zeggen: dat snap ik. Ik had ook op haar gestemd. Kim, ik had ook op u gestemd, maar het heeft niet mogen baten."

Destadsbader klopt zo nipt Koen Wauters, die - ondanks zijn ludieke overtuigingspogingen (zie video) - voor het tweede jaar op rij op de tweede plaats eindigt.

 

Bij de vrouwen eindigde Goedele Wachters vorig jaar nog op de eerste plaats, maar dit jaar gaat Cath Luyten met de pluimen lopen. Al was het tot op het laatste moment een spannende strijd met Maaike Cafmeyer.

Cath Luyten:
"Gelukkig is het radio… dat niemand me ziet blozen! Ik schrik er toch wel van. Mijn grootste troef is wel dat ik altijd vrolijk ben. Wat mijn uiterlijk betreft: voor de ene heb ik een wilde look, voor de andere heb ik een vogelnestje op mijn hoofd. Ach… zolang ik me maar goed voel!"

Top vijf

Mannen:

  1. Niels Destadsbader
  2. Koen Wauters
  3. Christoff
  4. Bart Peeters
  5. Jeroen Meus

Vrouwen:

  1. Cath Luyten
  2. Maaike Cafmeyer
  3. Britt Van Marsenille
  4. Nathalie Meskens
  5. Dina Tersago
Kim Debrie als Miss Cupido © Radio 2
Kim Debrie als Miss Cupido © Radio 2

Gastvrouw Kim Debrie polste bij Niels en ook bij enkele andere 'genomineerde' BV's naar hoe zij vandaag Valentijn vieren:

Niels Destadsbader:
"
Ik ga met mijne Valentijn, mijn hondje Nona, op stap. Ik heb haar een paar dagen niet gezien en ik ben heel content om haar terug te zien. En ik ga misschien ook nog wel even op bezoek in mijn stamcafé… En ik ga sowieso ook nog even langs bij mijn ouders... Want ik weet niet of die echt valentijn vieren maar die zijn ondertussen al meer dan 30 jaar samen. En dat is ook wel straf."
Cath Luyten:
"We vieren met vier bij mij thuis, want ik heb veel Valentijntjes in mijn leven. En elke dag is een beetje Valentijn dus we hoeven niet per se met twee te zijn vanavond. Hoe meer zielen hoe meer vreugde…"
Koen Wauters:
"Ik vind mezelf romantisch, maar mijn vrouw spreekt dat tegen. Mijn belangrijkste troef is dat ik altijd mezelf ben. Maar dat is misschien ook niet altijd een troef… Ik zou als valentijnsdate kiezen voor… Lieve Blanquaert! Dat is een opmerkelijke vrouw, ik vind haar zeer inspirerend, het hart op de juiste plaats en tegelijk een nuchtere blik op de dingen. Is een topmadam, lijkt me. Laat me daar maar mee op date gaan!"
James Cooke:
"
Ik krijg motten van mijne vent op Valentijn … hier op het podium (ze staan allebei op de planken voor '40-'45) … (lacht), wat een fantastisch cadeau! Maar wij zijn sowieso het hele jaar door klef tegen elkaar: zelfs zo babietjes beginnen praten en al. Mocht Dorian één avond niet bestaan? Ik zou op valentijnsdate gaan met Dieter Coppens! Ik heb die het voorbije jaar ontdekt in Down te road en ik was op slag zot van diene mens. Zo een lieve, aimabele mens is dat zeg!"
Christoff:
"Mijn hart klopt weer zoals het moet, ik ben superblij, en de liefde is nog altijd overvloedig aanwezig. Ik ben niet thuis, ik zit in Duitsland, maar ik heb deze morgen bloemen laten sturen en we gaan het zaterdag vieren. Ik ben blij dat ik niet in het land ben. Stel dat we vanavond zouden gaan eten, dan zouden de mensen alleen maar fluisteren: "kijk, kijk, kijk, die twee daar". De hond staat nu een beetje tussen ons twee (lacht). Trouwen? In de zomer van 2020, of 2021… We zijn blij dat we 'ja' hebben gezegd tegen elkaar, dat was al de grootste stap, dus voor de rest zien we wel. Mijn meest begeerde BV is Sieg De Doncker, omdat die op mijn vriend lijkt."

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met