Bohemian Rhapsody van Queen op 1 in Radio2 Top2000

Bohemian Rhapsody van Queen op 1 in Radio2 Top2000

En ook: nieuwe ochtendshow begint op 23e dag van jaar 23

Zaterdag 31 januari 2022 – De luisteraars van Radio2 hebben beslist: Bohemian Rhapsody van Queen staat bovenaan dé lijst van de geliefdste muziek ooit. De 2e plaats van de Radio2 Top2000 is voor Imagine van John Lennon, op nummer 3 prijkt Summer of '69 van Bryan Adams. Een opvallende plek is er voor Goeiemorgen, morgen van Nicole & Hugo. Vorig jaar stond het lied nog op 456, dit jaar stijgt het naar de 4e positie. Vlaanderen zal duidelijk altijd van het koppel houden. Nog opvallend is de hoogste nieuwkomer: 1 op een miljoen van Metejoor Feat. Babet verovert, uit het niets, de 10e plaats.

De lijst was eerder al bekend, voor de bovenste 20 nummers bleef het spannend tot het laatste moment. Luisteraars konden stemmen tot 14 uur en iets voor 18 uur maakten Anja Daems en Benjamien Schollaert de winnaar bekend. Dit is de top 20.

 1. Bohemian Rhapsody – Queen – vorig jaar op 2
 2. Imagine – John Lennon – vorig jaar op 7
 3. Summer of '69 – Bryan Adams – vorig jaar op 4
 4. Goeiemorgen, morgen – Nicole & Hugo – vorig jaar op 456
 5. You're the first, the last, my everything – Barry White – vorig jaar op 6
 6. Viva la vida – Coldplay – vorig jaar op 12
 7. Laat de zon in je hart – Willy Sommers – vorig jaar op 3
 8. Mia – Gorky – vorig jaar op 5
 9. Music – John Miles – vorig jaar op 1
 10. 1 op een miljoen – Metejoor Feat. Babet – nieuw
 11. Dancing queen – Abba – vorig jaar op 10
 12. Perfect – Ed Sheeran – vorig jaar op 9
 13. Sultans of swing – Dire Straits – vorig jaar op 14
 14. Hotel California – The Eagles – vorig jaar op 17
 15. Africa – Toto – vorig jaar op 19
 16. Stairway to heaven – Led Zeppelin – vorig jaar op 28
 17. Someone like you – Adele – vorig jaar op 37
 18. Child in time – Deep Purple – vorig jaar op 11
 19. Paradise by the dashboard light – Meat Loaf – vorig jaar op 25
 20. Blinding lights – The Weeknd – vorig jaar op 30

De volledige lijst van de Radio2 Top2000 editie 2022 vind je hier.

300 000 mensen genoten live mee in Roeselare

De Radio2 Top2000 werd uitgezonden van zondag 25 tot en met zaterdag 31 december. Dag én nacht, live vanuit Roeselare. Meer dan 10 Radio2-presentatoren gidsten je door de lijst en een hele plejade aan artiesten van bij ons traden live op. Luisteraars genoten massaal van deze marathon van de mooiste muziek en deelden enthousiast hun verhalen via de Radio2-app en sociale media. Heel wat liefhebbers kwamen ook een bezoek brengen aan de studio in Roeselare en amuseerden zich met de activiteiten op de Grote Markt, in de omliggende winkelstraten en in de rest van de stad. De eindejaarsinitiatieven waren een groot succes, met indrukwekkende cijfers tot gevolg.

 • 300 000 bezoekers kwamen in de drie laatste weken van december naar Roeselare. Radio2 zond er uit van zaterdag 10 tot en met zaterdag 31 december.
 • 2500 mensen maakten een toertje met de kersttrein.
 • 2200 enthousiastelingen genoten van een ritje op het reuzenrad.
 • 1250 mensen trokken hun rolschaatsen aan en maakten plezier op de piste naast de Radio2-studio.
 • Op de marktdag kregen 1100 marktbezoekers gratis oliebollen.
 • Bijna 1000 lopers deden mee met de Santa Run en liepen langs de studio.
 • Na een oproep van Daan Masset kwamen 7 carnavalsverenigingen met 120 leden naar Roeselare. Ze zorgden ervoor dat 250 mensen de polonaise dansten op Viva De Romeo’s.
 • 150 leerlingen van verschillende dansscholen dansten, samen met flink wat andere bezoekers, op Jerusalema van Master KG en de Macarena van Los del Río.

 

Peter Van de Veire en Kim Van Oncen starten met nieuwe ochtendshow op 23e dag van jaar 23

Tijdens de Radio2 Top2000 kwam er ook nieuws over de nieuwe ochtendshow van Radio2. Die zal beginnen op de 23e dag van het jaar 23. Dat onthulde Peter Van de Veire op de laatste dag van het jaar 22 aan Anja en Benjamien. We wisten al dat Kim Van Oncen cohost wordt en samen met Peter te horen zal zijn, elke weekdag tussen 6 en 9. Beiden met een heldere blik op de wereld, Vlaanderen én jouw regio. Nu is ook bekend wanneer de twee starten met hun nieuwe programma.

Peter Van de Veire: “Onze ploeg is gevormd. We hebben hard gewerkt én goed geluisterd naar de Radio2-luisteraar. Want die blijft áltijd centraal staan bij Radio2. En al helemaal in onze nieuwe ochtendshow.”

Na de kerstvakantie maakt Radio2 de naam van het programma bekend. Het consumentenmagazine De Inspecteur behoudt een duidelijke plaats in het programmaschema. Sven Pichal presenteert het vanaf maandag 23 januari elke weekdag tussen 9 en 10 uur. Daarna hoor je van 10 tot 12 uur Radio2 Ann&Daan. De regionale middaguitzendingen blijven behouden tussen 12 en 13 uur, elke weekdag live vanuit de regio’s.

Info voor journalisten:
Op dinsdag 17 januari plannen we een interviewmoment met Peter en Kim. De uitnodiging hiervoor volgt nog.

Bart Verbeeck VRT Communicatie

 

 

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos