Skip to Content
Bent Van Looy zingt in het Nederlands

Bent Van Looy zingt in het Nederlands

Van Looy herwerkt 'Wat een leven' voor De Eregalerij

Donderdag 16 maart 2017 worden vier nummers opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Vanochtend maakte Radio 2 het eerste nummer bekend: de klassieker ‘Wat een leven (Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb)’. Het nummer wordt in een heel nieuw jasje gestoken door niemand minder dan Bent Van Looy, samen met de VRT Big Band. Dat maakte Bent vanochtend zelf bekend bij De Madammen. De andere drie nummers worden traditiegetrouw de avond zelf pas onthuld.

Tijdens De Eregalerij in Kursaal Oostende worden ook drie artiesten bekroond voor een Leven vol Muziek: UrbanusJan De Smet en Jean Blaute.

In het collectief geheugen gegrift

Het nummer ‘Wat een leven’ werd bekend in de versie van Louis Neefs en is van de hand van Rocco Granata en Phil Van Cauwenbergh. Sinds het ooit gebruikt werd in een reportage van het televisieprogramma Echo, heeft het zijn plaats gekregen in het collectief geheugen. Bij het weerklinken van het lied, denken veel mensen direct ook aan de groep wegenwerkers die niet allemaal even hard aan het werk zijn. Ook Bent herkent zichzelf in de tekst: “Het kan even duren voor ik eraan begin, maar als het zover is, dan zal je eens wat zien.”

Unieke kans

Bent Van Looy:

"Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je met het Engels nog wel eens in het buitenland kan touren, maar met Nederlands is dat moeilijk en ik tour zo graag. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. De gelegenheid om nu met de VRT Big Band het nummer 'Wat een leven' van Louis Neefs te herwerken, was een unieke kans. Ik heb echt genoten van de opnames en kijk ernaar uit om het nummer live te brengen op De Eregalerij."

Deze unieke versie van ‘Wat een leven’ bewijst dat het nummer het predicaat van de eeuwigheid verdient. Tijdens De Eregalerij zal Bent het nummer live brengen.

Tickets voor De Eregalerij zijn hier te koop.

De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers is een initiatief van Radio 2 en SABAM FOR CULTURE.

Noot aan de redactie: u kan de clip onderaan bekijken en integreren op uw platformen.

Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos