Skip to Content
Benjamin Roeges wint De Humorklas 2020 van Radio 2

Benjamin Roeges wint De Humorklas 2020 van Radio 2

Woensdag 2 september 2020 – Benjamin Roeges heeft De Humorklas 2020 van Radio 2 gewonnen. 70 kandidaten schreven zich eind vorig jaar in om hun onbekend humortalent op het podium los te laten. De drie finalisten Fré Vanwijnsberghe (17, Wilrijk), Yannick Joos (36, Laken) en Benjamin Roeges (37, Wambeek) moesten er door de coronamaatregelen wat langer op wachten, maar vanavond mochten ze het dan toch eindelijk tegen elkaar opnemen op het podium in Koer en Toer Aalst. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Walter Baele, Maaike Cafmeyer en Liv Laveyne, koos Benjamin uiteindelijk als de winnaar. Hij werd bekroond tot Beste Leerling van De Humorklas 2020 en ging naar huis met een Amplo-cheque ter waarde van €1000.

In het juryverslag dat werd voorgelezen door Maaike Cafmeyer, stond:

"Fré Vanwijnsberghe
Fré is origineel en brengt gedurfde humor. Op zijn jeugdige leeftijd weet hij toch met zijn onderwerpen een breed publiek te bereiken. Hij durft afgaan en blijft zoeken naar de lach. Hij moet zeker nog verder zijn originele kijk op het leven en de dingen uitdiepen.
Yannick Joos
Hij is een verhalenverteller, een harde werker met veel materiaal. Fysiek en verbaal neemt hij het podium in, hij is zelfzeker en hij staat in contact met het publiek. Hij hanteert een beeldrijke taal. Hij durft ook gewoon te observeren en een boodschap te brengen, en dat is verfrissend.
Benjamin Roeges
De originele kijk op het ondernemerschap in coronatijden werd gesmaakt door de jury. Hij schakelt in snel tempo en naadloos van het ene onderwerp naar het andere. Het verhaal was rond. Soms plat, soms fijn, maar altijd verrassend.

​Zowel het publiek als de jury koos als winnaar van De Humorklas 2020: Benjamin Roeges."

De winnaar

Benjamin Roeges is 37 jaar en komt uit Wambeek. Hij nam in 2013 deel aan 'Zennekikomiek', een comedytraject uit het Pajottenland. Benjamin haalde in 2014 de voorrondes van Humo's Comedy Cup.

Het parcours

Elke 2 jaar gaat Radio 2 in De Humorklas op zoek naar opkomend comedytalent. Met De Humorklas geeft Radio 2 onbekend humortalent de kans om zich te bewijzen. Cabaret, stand-upcomedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten. Uit de vorige succesvolle edities onthouden we deelnemers zoals Jens DendonckerKamal KharmachSander VDVYannick NobenSoe Nsuki en Amelie Albrecht. Allemaal hebben ze intussen hun sporen verdiend op en naast het podium.

De Humorklas 2020 begon in december 2019 met ruim 70 kandidaten die een filmpje instuurden. Na een intense selectiedag waarbij beginnende stand-upcomedians auditie deden voor 'meester' Han Coucke en een Radio 2-jury werden 9 kandidaten geselecteerd, waarmee hoofddocent Han Coucke aan de slag ging in workshops. Zij werden de leerlingen van De Humorklas 2020.

De Humorklas is een afvalrace. Elke finaleronde vallen er 3 kandidaten af, tot de 3 finalisten bekend zijn. Nieuw dit jaar is dat de 3 finalisten samen met de winnaar van de vorige editie, Yannick Noben, door Vlaanderen touren tijdens de Finalistentour. Eerstvolgende haltes (voorlopig): zaterdag 19 september in CC Merelbeke en zaterdag 24 oktober in CC Diepenbeek.

De Humorklas 2020 © Radio 2
De Humorklas 2020 © Radio 2

Docenten

Han Coucke moest de klus niet alleen klaren. Tijdens de workshops kwamen ook verschillende gastdocenten langs om de beginnende stand-upcomedians iets bij te leren: Henk Rijckaert (vloggen met humor), Walter Baele (typetjes en imitaties) en Jeron Dewulf (improvisatie). Tijdens de verschillende finalerondes kregen de leerlingen de kans om hun talenten aan het publiek en een jury van bekende comedians en comedykenners te tonen.

Han Coucke, Henk Rijckaert, Jeron Dewulf en Walter Baele als docenten voor De Humorklas 2020 © Radio 2
Han Coucke, Henk Rijckaert, Jeron Dewulf en Walter Baele als docenten voor De Humorklas 2020 © Radio 2

De Humorklas is een productie van Radio 2 en De Hofleveranciers met de steun van Sabam for Culture.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos