Skip to Content

Axelle Red, Mary Boduin en Stefaan Fernande opgenomen in De Eregalerij

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Axelle Red, liedschrijfster Mary Boduin en auteur-componist Stefaan Fernande opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond, werden ze geëerd door collega-artiesten en enkele verrassingsgasten. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel auteurs als componisten die veel betekenen voor de Belgische muziekwereld.

In december vorig jaar maakte Radio 2 bekend dat Axelle Red, Mary Boduin en Stefaan Fernande een plaats zouden krijgen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekersnaast onder andere Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans en Will Tura. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute.

Christel Van Dyck en Jelle Cleymans presenteerden de prijsuitreiking op donderdag 8 maart 2018 tijdens de liveshow in Kursaal Oostende. ClouseauStan Van SamangGünther NeefsLiliane Saint-PierreWilly SommersFree SouffriauDana Winner, Urbanus, Stef Kamil Carlens en Gene Thomas stonden op het podium. Er werd ook een eerbetoon gebracht aan de artiesten die ons vorig jaar ontvielen: Tante Terry, Rita Deneve en producers-componisten Roland Verlooven en Wim Claes.

 

De Eregalerij wordt op zondag 11 maart van 13 tot 16 uur uitgezonden op Radio 2.

Een overzicht van de laureaten van de vorige jaren vindt u hier.

Persfoto's van de show zijn beschikbaar via het persportaal.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2, VRT
Over Radio2

Radio2 is de grootste radiozender van VRT en ook de meest populaire in Vlaanderen. Radio2 is een compagnon die zijn luisteraars door de dag loodst en hen helpt om de wereld veraf en dichtbij te begrijpen. De zender heeft een hoge gebruikswaarde in het dagelijkse leven en is emotioneel nabij. Radio2 voelt en versterkt de polsslag van de Vlaamse samenleving, met veel aandacht voor regionaal nieuws, herkenbare menselijke verhalen uit heel Vlaanderen en een uitgesproken Nederlandstalig muziekaanbod.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Radio2
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos